Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Çarşamba 24 Temmuz 2024 11:00

İLK %100 ELEKTRİKLİ LÜKS MASERATİ

Maserati, Tignanello'nun 50. yılını kutlamak için Fuoriserie kişiselleştirme programının özel deneyiminden yararlarak, Marchesi Antinori ile iş birliği yaptı ve benzersiz bir modele hayat verdi.

İlk %100 elektrikli lüks Maserati

Maserati, zamanının ötesinde ve en rafine kırmızı şaraplardan biri olan Tignanello'nun 50. yılını kutlamak için, mevcut %100 elektrikli üretiminin en ileri olan GranCabrio Folgore'un özel bir Fuoriserie versiyonunu üretti. Maranello merkezli markanın; Marchesi Antinori için özel olarak hayata geçirdiği  bu model, 14 Temmuz'da California'da düzenlenecek olan ve ABD'deki en önde gelen sanat etkinliklerinden biri olan Festival Napa Valley’nin Arts for All’da açık artırmaya çıkarılacak.

 

Trident'in 110. yıl dönümü için, Maserati, 600 yılı aşkın aile şarapçılık geçmişine sahip, 26 nesildir aktarılan ve İtalya'nın sembollerinden olan Marchesi Antinori ile bir araya geliyor.   Kimliği, yenilikçi sezgisel düşüncesi ve onu dünyanın en iyi şirketlerinden biri yapan asırlık geleneğiyle, Marchesi Antinori ve Tignanello'nun üretimi, Maserati'nin ruhunu ve tutkusunu yansıtıyor. 

 

Bu özel otomobil, ilhamını  kökler ve bölge metaforu olan üzüm bağlarından ilhamını alıyor. Biri şarap üretilen büyülü yer olan mahzenlerden, diğeri ise yarım asırdır değişmeyen ve Tridentin bilinirliği yüksek, en ikonik kreasyonları gibi özel Tignanello etiketinden geliyor.

 

Maserati, Marchesi Antinori ve Tignanello'nun özelliklerini ve değerlerini somutlaştıran bir otomobil yaratmak için, şarabın tarihini araştırdı. GranCabrio Folgore Tignanello'yu prestijli Tignanello bağlarına ve bu şarabın 50. yılına övgüyle; renkler, tonlar, yenilikçi malzemeler ve rafine işçilik detaylarıyla Floransalı şarap üreticisi ailesine saygı duruşunda bulundu.

 

GranCabrio Folgore Tignanello'nun dış görünümü, özel olarak yaratılmış bir gövde rengi kişiselleştirmesiyle hayata geçiyor: Terra di Tignanello rengi, bağın topraklarından esinlenen kestane tonu olup, Tignanello'nun karakteristik kırmızı tonlarını anımsatan bakır bordo renk ile yorumlanıyor. Zengin, metalik bir görünüme sahip olan bu prestijli renk, mahzen atmosferinden ilham alıyor. Otomobilin jantve kaliperleri ise sırasıyla mat ve parlak siyah , amblemlerinde ise bakır rengine yer veriliyor. 

Maserati logosunun parlak bakır rengiyle tasarlandığı modelin iç tasarımında kullanılan kumaş kısmı ise siyah renkli olarak hazırlanıyor. GranCabrio Folgore Tignanello'nun kabin içinde daha romantik detaylar yer alıyor. Otomobilin kabin içi Tignanello'nun ayırt edici özelliklerini ortaya çıkararak, geleneksel, yenilikçi ve zanaatı bir araya getiriyor ve her iki markanın da tarihini kutluyor. Bağlardan elde edilen sürdürülebilir bir kumaş olan Vegea'dan yapılan koltuklar gümüş ve bordo nervürlü dokuma ile süslenmiş bir deriyle otoobilin şıklığını tamamlıyor.  Bu kumaş, Tignanello tepesindeki bağ sıralarını hatırlatıyor ve Maserati’de ilk kez kullanılıyor. Geri kalan her şey doğal malzemedir: karartılmış maun ağacı, Tignanello'nun yaratılışı hakkında metinsel detaylar içeren panelleri süslüyor. 

 

Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse şöyle diyor: “Bu iş birliği, bize Trident müşterileri için özel deneyimler yaratmak üzere tasarlanan Maserati Fuoriserie programı ile tıpkı sofradaki rafine ve güzel bir şarap gibi , sürüş deneyimini daha da heyecan verici ve özel kılan, kişiye özel üretilen otomobiller sunuyor.”

  

Piero Antinori ise: "Kendini geliştirme ve sonsuz bir mücadele, daha yüksek kalite standartları bunlar, Maserati ile yaptığımız iş birliğinin temel taşları. Tignanello'nun 50. yılı şerefine yaratılmış, tıpkı şarabımız gibi güçlü bir kimliğe ve tanınırlığa sahip eşsiz bir model. Bu özel GranCabrio Folgore, Festival Napa Valley'nin 2024 Arts for All gala etkinliğinde açık artırmaya çıkarılacak ve elde edilen gelir hayır kurumlarına bağışlanacak. Bu girişim özellikle, ailemizi gururlandırıyor.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR