Dolar $
33.08
%0.01 0
Euro €
35.81
%0.05 0.02
Sterlin £
42.54
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4143.31
%0.28 11.25
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Salı 30 Temmuz 2024 07:34

İLERİ TEKNOLOJİLERİ VE BAĞLANABİLİRLİK ÖZELLİKLERİYLE YENİ FORD PUMA, SIRA DIŞI ŞEHİRLERDE SIRA DIŞI SÜRÜŞ DENEYİMİ SUNUYOR

Ford, yüksek teknolojili ve şık görünümlü Yeni Puma'yı Türkiye'de pazara sunuyor. Ford Otosan'ın Romanya'daki en ileri teknolojilere sahip Craiova Fabrikası'nda ürettiği ve İngiltere'nin en çok satan aracı olan Puma ; şık görünümü, sportif kokpit tasarımı, kullanıcı dostu arayüze sahip geniş dijital ekranları ve bağlı modemiyle sürüş deneyimini sıra dışı, eğlenceli ve pratik hale getiriyor.

İleri Teknolojileri ve Bağlanabilirlik Özellikleriyle Yeni Ford Puma, Sıra Dışı Şehirlerde Sıra Dışı Sürüş Deneyimi Sunuyor

Yeni Puma’nın ileri teknolojileri sürücülerin kavşaklarda ve virajlarda tehlike anlarında yavaşlamalarına veya dar alanlara park etmelerine yardımcı olarak sürüşü kolaylaştırıyor. Dinamik Matrix LED teknolojisi ve Dinamik Viraj Aydınlatma özelliğiyle ise sürücülerin daha net görmesine yardımcı olarak sıra dışı şehirlerde sıra dışı bir sürüş deneyimi sunuyor.

 

·         Mild hibit teknolojisiyle hem daha iyi performans hem de daha üstün yakıt verimliliği sunan Yeni Ford Puma, beş kişilik geniş bir alan ve MegaBox depolama alanıyla, bagaj içi daha fazla hacim sağlıyor. 

 

 

 

Ford, Avrupa genelinde sürücülerin favorileri arasında yer alan, yüksek teknolojili ve şık görünümlü yeni Puma’yı Türkiye’de pazara sunuyor

 

Yeni Ford Puma şehirde sürüşü kolaylaştırırken beş kişinin eşyaları için yeterli hacim de sunuyor. Tamamıyla yenilenen iç mekân, geniş dijital göstergeler, gelişmiş bağlantı ve ileri sürüş teknolojileri sayesinde yolculuklar daha keyifli ve konforlu hale geliyor.

 

Avrupa’da tasarlanıp geliştirilen, Ford Otosan’ın Romanya’daki en ileri teknolojilere sahip Craiova Fabrikası’nda ürettiğive İngiltere’nin en çok satan aracı olan Puma’nın spor kokpit tasarımı, yüksek ve sürücüye dönük konumlanmış göstergelere sahip. Fiziksel tuşların minimum miktarda tutulması araç içinde konforlu ve modern bir ortam sağlıyor. Sürücüler işlerini planlamak için bağlantılı modemden 1 yararlanabiliyor; böylece yeni Puma, beklenmedik trafik sıkışıklıklarından kaçınmak gibi kolaylıklar sağlamak üzere sürüş sırasında daima bağlantıda tutuyor. 

 

Yeni Puma’nın ileri teknolojileri, akıllı uyarlamalı hız kontrol sistemi sayesinde daha doğal bir sürüş sağlıyor. Ayrıca kavşaklarda ve virajlarda yavaşlamaya ve sürücülerin geceleri virajları daha net görmesine yardımcı oluyor, kalabalık sokaklarda park etmeyi kolaylaştırmak için 360 derece kamerasıyla orta ekranda kuşbakışı bir görüş sağlıyor.

 

Hızlı tepki veren ve yakıt verimliliği sunan mild hibrit motorlar 125 PSve 155 PS  2, 3, maksimum güçle şehir dışında maceralara çıkma özgürlüğü veriyor.

 

 

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler 

 

Araçtaki iki büyük gösterge, sürücülere güncel bilgiler sunuyor ve kontrol sağlıyor. Yenilikçi 12,8 inç dijital yol bilgisayarı, her sürücünün en faydalı bulduğu bilgileri gösterecek şekilde özelleştirilebilirken; yüksek çözünürlüklü 12 inç merkezi dokunmatik ekran da haritaları ve bilgi-eğlence sistemini, klima ve koltuk ısıtması gibi işlevleri görüntülemeyi ve kumanda etmeyi kolaylaştırıyor.

 

Yeni Puma’nın önceki versiyona göre iki kat daha fazla bilgi işlem gücüne sahip SYNC 4 bağlantı ve bilgi-eğlence sistemi 4 sürücülerin en çok kullandığı özelliklere erişimini kolaylaştırmak için adapte edilebiliyor. Ses tanıma özelliği günlük dili anlarken akıllı telefonlar kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto 5 kullanılarak kolayca entegre edilebiliyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. 6, 7

 

Yeni Ford Puma, bağlantılı araç teknolojileri ile araç güvenliğini daha da üst seviyeye çıkarıyor. Bağlı modemi sayesinde oluşabilecek arızalar karşısında anlık olarak merkezi takip ve destek imkânı sunuyor. Müşteri ve araç güvenliğini bir ileri noktaya taşıyan yeni Puma, ihtiyaç halinde yol yardımı ve çeşitli hizmetleri sunabiliyor. Yeni Puma’nın bağlanabilirlik özellikleri ile periyodik bakımı da takip edilebiliyor ve aracın ihtiyacına göre hatırlatmalar yapılıyor. 

 

FordPass uygulamasıyla, yeni Puma nerede olursa olsun, araçla bağlantıda kalmak, uzaktan aracı kontrol etmek ve araca dair güncel bilgilere erişmek mümkün. Uzaktan araç kilitlerini açma, kilitleme özelliği ile nerede olursanız olun yeni Puma’yı kontrol edebilmek mümkün hale geliyor. Bununla birlikte uzaktan aracı çalıştırma/durdurma özelliği ile yolculuğa başlamadan Puma yolculuğa hazırlanabiliyor. Bağlanabilirlik özellikleri sayesinde araç konumu, depo doluluk oranı, lastik basıncı, güncel kilometre bilgisi ve motor yağı kalan ömür bilgisi gibi verilere FordPass uygulaması üzerinden rahatça erişilebiliyor.

 

Ford, bu yeni deneyimlerle müşteri yolculuğunu baştan tanımlıyor, sürücülere “sıra dışı bir Ford yolculuğu” yaşatıyor.    

 

Yeni Puma’da seriye bağlı sunulan 10 hoparlörlü B&O ses sistemi 6 yolculuklara keyif katıyor. Ayarlanabilir kol dayanağı ve yarış otomobillerininkine benzeyen dörtgen tasarımlı, sportif, iki kollu direksiyon simidi gibi unsurlarla stil ve konfor daha da geliştiriliyor.

 

Yeni Puma sürüş keyfini de kolaylaştırıyor. Dur & Kalk ve Şerit Hizalama 7, 8, 9 özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü, daha doğal bir hızlanma hissi ve sarsıntısız frenleme sağlıyor. Yoldaki virajlarda, dönel kavşaklarda, otoyollara bağlanma veya çıkış sırasında aracın hızını ayarlamak için Akıllı Hız Sınırlandırıcıdan 7, 8 yararlanılabiliyor. 360 derece kamera 7,8, 10 sistemi ise kuşbakışı görüntü sunarak şehir içinde ve dar alanlarda park ederken oluşabilecek çarpışmaların önlenmesini kolaylaştırıyor.

 

Yeni %100 LED farlar, farklı bir tasarımdan ve dikkat çekici ışık imzasından çok daha fazlasını içeriyor. Seriye bağlı Dinamik Matrix LED teknolojisi Dinamik Viraj Aydınlatma 7, 8 özelliğini kullanarak sürücülerin daha net görmesine yardımcı olmak için yolun ilerisini ve virajları aydınlatıyor. 

 

Yeni Puma daha büyük bir otomobilin pratikliğine de sahip. Bagaj zeminindeki 80 litre kapasiteli MegaBox, 450 litreden fazla hacim11 sunmasıyla segmentinin en üstün bagaj hacimlerinden birini sağlıyor. 

 

Müşteriler, yeni Puma’nın Titanium ve ST-Line X modelleri arasından seçim yapabiliyor. Bu modellerin her biri Puma’nın artık ikonik hale gelen coupe esintili dış tasarımı ve benzersiz ön tamponu, ızgarası ve alaşım jantlarla sunuluyor. Yeni Kaktüs Gri rengi de dahil altı renk seçeneği ve Puma logosunu zemine yansıtan 7 ayna altı lambalar gibi detaylar kesinlikle dikkat çekiyor.

 

Yeni Puma modellerinde Ford’un yakıt ekonomisi sağlamaya veya performansı 155 PS’ye 2, 3 kadar artırmaya yardımcı olmak için 48 volt mild hibrit elektrik gücü kullanan 1,0 litre EcoBoost Hibrit motor yer alıyor. 

ABONE OL
Reno

EN ÇOK OKUNANLAR