Dolar $
33.62
%0.01 0
Euro €
37.02
%0.03 0.01
Sterlin £
43.15
%0 0
Çeyrek Altın
4339.4
%0.21 8.81
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 15 Ağustos 2024 02:12

İLE İKA'LAR KONTROL EDİLEBİLECEK

Estonya merkezli Milrem Robotics, Starlink uydu iletişim sistemini en popüler insansız kara araçlarından biriyle birleştirerek operatörlerin araçları "binlerce kilometre öteden" kontrol edebilmesine olanak tanıdığını açıkladı.

ile İKA'lar kontrol edilebilecek

Bu kapsamda National Defense tarafından yapılan habere göre 3500 kilogram ağırlığındaki paletli THeMIS İnsansız Kara Aracı (İKA) Ukrayna da dahil olmak üzere 17 ordu tarafından lojistik ve yaralı tahliyesi için kullanılıyor.

Milrem Robotics Baş Satış Görevlisi Patrick Shepherd, Eurosatory fuarı kapsamında yaptığı açıklamalarda “Yaralıları toplamak için İKA’lar ilerlediklerinde, her zaman mühimmat, yiyecek, su ve tıbbi malzemelerle dolu oluyor. Savaş alanında boş bir İKA’nın çalışmasını asla istemezsiniz. Her zaman bir şeyler teslim etmek istersiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Shepherd’a göre Milrem ve Hollanda merkezli AEC Skyline, operatörlerin görüş hattının ötesinden güvenli bir şekilde İKA’ları kontrol edebilmeleri için Starlink uydu iletişim sistemini entegre etti.  Konuyla ilgili olarak Shepherd, şu ifadeleri kullandı: “İki sistemi birleştirmek zor bir kısım değildi. Uzay üzerinden iletişim yaparken her zaman kısa bir zaman gecikmesi olduğu için gecikme sorununu çözmekti. Bununla başa çıkabilmemizin yolu, otonomi kitimizin insan müdahalesi olmadan kararlar alabilmesidir. Ayrıca uzay bağlantıları, radyo frekansı imzasını azaltarak, havadan tespiti daha zor hale getiriyor.”

+++

Shepherd’a göre Ukrayna’nın başlangıçta 15 THeMIS İKA’sı vardı ancak şimdi bu sayı 13’e düştü, Ancak bunun şirket için sorun olmadığı çünkü operasyonlardan elde edilen geri bildirimlerin paha biçilmez olduğu belirtilmekte.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250