Dolar $
32.88
%0.11 0.03
Euro €
35.34
%0.04 0.01
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.64
%0.01 0.4
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | İTHALAT VE İHRACAT Cumartesi 22 Haziran 2024 13:51

İKMİB RUSYA'YA TİCARET HEYETİ DÜZENLEDİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından ev ve mutfak eşyaları sektörüne yönelik Rusya Sektörel Ticaret Heyeti düzenlendi. Heyet kapsamında Türk ve Rus 41 firmanın katılımı ile 185 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

İKMİB Rusya'ya ticaret heyeti düzenledi

Kimya sektörünün ihracatına katkı sağlamak amacıyla pek çok faaliyet gerçekleştiren İKMİB, ev ve mutfak eşyaları sektörüne yönelik 4-7 Haziran 2024 tarihleri arasında “Rusya Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörel Ticaret Heyeti”ni gerçekleştirdi. Bu yıl Şubat ayında Kazakistan’a yapılan sektörel ticaret heyetinin ikincisi Haziran ayında Rusya’ya yapıldı. Moskova şehrinde düzenlenen Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörel Ticaret Heyeti’ne İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Küçük ve 15 firmadan 21 temsilci katıldı. T.C. Moskova Ticaret Müşaviri Cansu Şaziye Tanrıverdi heyeti ziyaret ederek, pazar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

 

Organizasyon kapsamında retail tur yapılarak Moskova’da bulunan Hyperglobus ve Auchan süper marketler ile ev ürünlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı Tvoy Dom mağazası ziyaret edildi. Bununla beraber RTİP (Rus Türk İş İnsanları Birliği) ziyaret edilerek, Rusya’da yerleşik Türk bankalarının üst düzey temsilcileri ile toplantı gerçekleştirildi. Rusya’da para transferi sorunları, yöntemleri ile ilgili bilgiler heyet katılımcıları ile paylaşıldı. 

 

185 ikili görüşme gerçekleştirildi

 

Heyet kapsamında Türk katılımcı firmalar Rus firmalarla bir araya geldi. Satın almacı 26 Rus firmanın katılımıyla Türk firmaları arasında 185 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

 

Adil Pelister: “Ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün Rusya’ya ihracatı yüzde 20’nin üzerinde arttı” 

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, dış ticaret fazlası vererek ülkemize katma değer sağlayan ev ve mutfak eşyaları sektörüne yönelik bu yıl ikinci kez sektörel ticaret heyeti düzenlediklerini dile getirdi. İKMİB olarak, bu yıl ilkini Şubat ayında Kazakistan’a düzenledikleri ev ve mutfak eşyaları sektörel ticaret heyetinin ikincisini Rusya pazarına yönelik gerçekleştirdiklerini ifade eden Pelister, “Plastikten mamul sofra, mutfak ve ev eşyaları sektörümüzün en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Rusya 19’uncu sırada yer alıyor. Söz konusu sektörümüzün Rusya’ya gerçekleştirdiği ihracat 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 20’nin üzerinde artarak 9,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Rusya pazarı sektör adına önemli bir potansiyel sunuyor. Farklı pazarlara yönelik düzenlediğimiz sektörel ticaret heyetlerinin firmalarımızın ihracatına katkı sağlayacağına inanıyoruz. İKMİB olarak bu tarz faaliyetlerimizle firmalarımızı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR