Dolar $
32.89
%0.14 0.04
Euro €
35.35
%0.05 0.02
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.67
%0.01 0.43
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cumartesi 22 Haziran 2024 10:00

İKİNCİ KANADALI BİLİM İNSANI DA BEYİN HASTALIĞI SORUŞTURMASININ KAPATILDIĞINI İDDİA ETTİ

The Guardian'ın özel haberine göre Kanadalı bilim insanı Prof Samuel Weiss sızdırılan e-postada hükümetin gizemli hastalıkla mücadele çabalarını durdurduğunu söyledi.

İkinci Kanadalı bilim insanı da beyin hastalığı soruşturmasının kapatıldığını iddia etti

Kanadalı üst düzey bir federal bilim insanı olan Prof Samuel Weiss , New Brunswick'te 350 kişiyi etkilemiş olabileceğine inandığı gizemli bir beyin hastalığına ilişkin soruşturmanın hükümet tarafından kapatıldığını iddia etti.

Weiss hükümeti, soruşturmayı kasıtlı olarak durdurmakla suçlayan ve vaka sayısının hükümetin kabul ettiğinden daha fazla olduğunu söyleyen ikinci federal bilim insanı oldu.

Doğu eyaletindeki sağlık yetkilileri ilk olarak 2021 yılında 40 kişinin açıklanamayan bir nörolojik durumdan muzdarip olduğunu söyledi. Bir yıl sonra, eyalet tarafından oluşturulan bir komite, hastalara muhtemelen yanlış teşhis konulduğunu ve başka hastalıklardan muzdarip olduklarını belirledi.

Guardian'ın ele geçirdiği bir e-postada, tıbbi araştırmaları finanse etmekten sorumlu Kanada federal ajansı için çalışan bir nörobilimci olan Prof Samuel Weiss, hükümetin bir açıklama arayışını kasıtlı olarak kısıtladığını yazdı.

The Guardian'ın ele geçirdiği Weiss'ın Mayıs ayında gönderdiği e-postada"2021 baharında, gizemi çözmek için hükümetin tüm çabasının kartlarda olduğuna dair inanılmaz derecede iyimser hissettim. Ancak kısa süre içinde, federal ve eyalet Hükümetlerinin talebi üzerine bilimsel çabalar durduruldu,"

Kimin ya da neden olduğunu söylemenin ya da işaret etmenin yararlı olacağını düşünmüyorum. Gizemi çözmek için hem mali hem de insani bilimsel kaynakları bir araya getirmeye hazır olduğumuzu söylemek yeterli, ancak bunlar reddedildi." diye yazdı.

Weiss'ın e-postayı kime gönderildiği belli değil. Weiss'ın içten bir özür dilemesiyle sona eren mailde "Size sunabileceğim tek şey, gizemli hastalığa verdiğimiz yetersiz yanıt için içten özürlerimi sunmak ve çok fazla acı çekmemenizi ummaktır. Siz ve etkilenen diğer 350 kişi çok daha fazlasını hak ediyorsunuz."

Weiss, Kanada Sağlık Araştırma Enstitüleri'nde Sinirbilim, Ruh Sağlığı ve Bağımlılık Enstitüsü'nün bilimsel direktörü ve Parkinson, Alzheimer ve multipl skleroz gibi çeşitli dejeneratif beyin hastalıklarının tedavisine öncülük eden, beyinde nöronların üretildiği süreç olan nörogenez alanındaki araştırmalarıyla Kanada Tıp Onur Listesi'nin bir üyesidir.

Weiss, New Brunswick sağlık departmanı ve Kanada Halk Sağlığı Ajansı (PHAC) ile yorum için temasa geçildi.

New Brunswick Halk Sağlığı web sitesinde ise konuyla ilgili şöyle denildi "48 potansiyel vakanın tümünün vaka dosyalarını inceleyen bir gözetim komitesi, hastaların ortak semptomlara sahip olmadığını veya ortak bir hastalığa sahip olmadığını tespit etti. Salgın incelemelerinin nadir olmadığını anlamak önemlidir... Nedeni bilinmeyen her küme veya salgın, insanların neden hastalandığını bulmak için bir salgın incelemesi yapılana kadar 'gizemli hastalık' olarak kabul edilir."

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR