Dolar $
32.64
%0.23 0.07
Euro €
34.85
%0.22 0.07
Sterlin £
40.72
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4067.87
%0.01 0.54
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Çarşamba 13 Ekim 2021 02:21

İKİ DEV MARKA ETKİ ALANINI GENİŞLETİYOR

Katılım bankacılığında inovatif ürün ve faaliyetlerini üst perdeye taşıyan Kuveyt Türk, katılım finans sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Kuveyt Türk, Türk Hava Yolları (THY) ve Mastercard ile yaptığı anlaşmayla Miles&Smiles ortaklığına dâhil olan ilk katılım finans kuruluşu oldu. Kuveyt Türk'ün müşterilerine sunacağı Miles&Smiles kartını kullanan müşteriler THY ve program ortağı hava yolu firmalarıyla yapacakları uçuşlar ve normal harcamalardan avantajlar kazanırken yüzde 10 daha fazla mil kazanacaklar.

İki dev marka etki  alanını genişletiyor

Sedat YILMAZ

Katılım sektörünün öncü kuruluşu Kuveyt Türk, Türkiye’nin uluslararası alanda bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY) ile anlaşma yaparak Miles&Smiles'ın resmi ortaklarından biri oldu. Kuveyt Türk ve THY yaptıkları güç birliği ile hizmet alanlarını daha genişlettiler. Kuveyt Türk, katılım sektöründe Miles&Smiles ortaklığına girerek bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Miles&Smiles ortaklığı ile ilgili bilgi vermek üzere İstanbul Sabancı Müzesi’nde basının karşısına çıkan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ve THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur güç birliğinin karşılıklı hizmetleri artıracağına inandıklarını bildirdiler.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, aktifler, sukuk ihracı, altın bankacılığı, ATM’den ilk altın veren banka, ilk Ar-Ge merkezini kurma ve birkaç hafta önce hayata geçirdikleri yeşil sukuk ihracı ile katılım bankacılığında liderliklerini sürdürürken hep ilklere imza attıklarını, THY ve Mastercard ile yapılan işbirliği ile bu defa ilklerini havacılık sektörüne taşıdıklarını söyledi.

Avantajı bol kart hizmeti

Miles&Smiles Kuveyt Türk katlarını bireysel ve tüzel müşterilere yönelik hizmete açtıklarını, THY ve program ortağı hava yolu firmalarıyla müşterilerin yapacakları uçuşlardan ve alışveriş harcamalarından yüzde 10 daha fazla mil kazanacaklarını dile getiren Ufuk Uyan, “Müşteriler biriktirdikleri millerle  ‘ödül bilet’ ve THY uçuşlarında kullanabilecekleri ‘refakatçi bileti’ alabileceklerini, ayrıca anlaşmalı program ortaklarında mil harcayabilecek ya da ücretsiz kabin yükseltme hizmetinden yararlanabilecek” dedi.

Miles&Smiles Kuveyt Türk Business kredi kartını şahıs firmalarının yanı sıra ilk kez ticari firmaların da kullanabileceğini belirten Ufuk Uyan, düzenlenecek kampanyalarla müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik faydalar sağlayacaklarını, söz konusu ortaklığın hem finans hem de havacılık sektörüne yeni bir soluk getirmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Kart’ın süresi 3+2 yıl

Ufuk Uyan, Miles&Smiles Kuveyt Türk kartlarının seyahati kolaylaştıran lounge hizmetleri, ücretsiz seyahat sigortası ve otopark hizmetlerinin yanı sıra sonradan sunacağı vade farksız taksit imkânıyla da müşterilerinin yanında olacağını hatırlattı.

Kartın, ek kartlarla mil kazandıran yapısıyla da öne çıkacağını vurgulayan Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, kazanılan millerin ana kart veya ek kart kullananlar tarafından uçuşlarda ya da diğer harcamalarda değerlendirebileceğini belirtti.

THY’nin çoklu sisteme geçtikten sonra hizmette önemli gelişmeler elde ettiğini belirten Uyan, Kuveyt Türk’ün de hizmetlerini artırma noktasında THY ile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Banka olarak turizm ve tarım alanlarında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uyan, taşıtlar hizmeti sektöründe yüzde 49’luk bir paya sahip olduklarının bilgisini verdi.

Uyan, müşterilerine sundukları Miles&Smiles Kuveyt Türk kartı süresinin 2’si opsiyonlu olmak üzere 5 yıl olduğunu, 250 bin lira ve üzerinde fonu bulunan müşterilerine kart hizmetini karşılıksız sunacaklarını, alt miktarda fonlara sahip olan müşterilerin kartı ücretli kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

Katılım ile ortaklıktan mutluyuz

Katılım bankacılığı sektöründen ilk kez bir banka ile Miles&Smiles ortaklığı yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, 1989 yılında hayata geçirdikleri Miles&Smiles hizmetinin önemli bir kapsama alanı olduğunu söyledi.

Ahmet Olmuştur, Miles&Smiles’ın bugün 13 milyon üyesi, 200’den fazla program ortağı Star Alliance gücüyle dünyanın en iyilerinden biri olarak büyümeye devam ettiğini belirterek, “Miles&Smiles üyelerimize sadece uçuş esnasında değil, hayatın her anında avantaj sunuyoruz. 13 farklı sektördeki ayrıcalıklar ile Mil kazandırıyor, ödül biletler ile tekrar uçuşlarımızda ağırlıyoruz. Bugün, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın sadakat programı Miles&Smiles’ın ve ülkemizin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın program ortaklığını duyurmaktan mutluyuz” diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR