Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.35
%0.63 0.22
Sterlin £
41.72
%0.31 0.13
Çeyrek Altın
4031.06
%0.44 17.33
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Lojistik Perşembe 13 Haziran 2024 12:07

İHRACATÇILAR ÜRÜNLERİNİ TURKİSH CARGO İLE 30 ÜLKEYE İNDİRİMLİ ULAŞTIRACAK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Hava Yolları'nın (THY) ihracatçıların ürünlerini pazarlara hızlı ve indirimli olarak ulaştırmak için başlatıkları iş birliği devam ediyor.

İhracatçılar ürünlerini Turkish Cargo ile 30 ülkeye indirimli ulaştıracak

TİM ile THY’nin hava kargo markası Turkish Cargo, ihracatçılara indirimli kargo taşıma imkânı sunan protokolü beşinci kez yeniledi. Protokol uyarınca Turkis Cargo, ihraç ürünlerini 30 ülkede 40 şehre yüzde 30’a varan indirim avantajları ile taşıyacak. 

 

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Cumhuriyetin ikinci 100 yılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonunu ve hedefi ile başladıklarını hatırlattı. 2024 yılı için 267 milyar dolarlık mal ve 110 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedeflerinin bulunduğunu bildiren Gültepe, şöyle devam etti: 

 

“Hedeflerimize ulaşmak için lojistik kaslarımızı güçlendirmek zorundayız. Özellikle uzak pazarlara erişimde hava kargo taşımacılığının ayrı bir yeri var. Hız ve maliyet parametreleri burada son derece önemli. Bu noktada en önemli destekçimiz olan ülkemizin gurur kaynağı Türk Hava Yolları ile beşinci kez bu protokolü imzalıyoruz. ‘Türkiye İhracatla, Türk Hava Yolları’nın Kanatlarında Yükselecek’ diyerek çıktığımız bu yolculukta önemli başarılara imza attık. İnşallah, yeni protokolle hava yoluyla taşımacılığın payını daha da artıracağız. 30 ülkedeki 40 şehre, ihracatçılarımız yüzde 30’a varan indirimlerle ürünlerini ulaştırabilecekler. İhracatçılarımıza maliyet avantajı sağlayan THY ailesine teşekkür ediyoruz.”

 

İşbirliğni değerlendiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise şunları söyledi: 

 

Bayrak taşıyıcı havayolu olarak ülkemizin ihracat seferberliğine destek olmayı birincil görevimiz kabul ediyoruz. Kurduğumuz hava kargo köprüleri ve sunduğumuz fırsatlar sayesinde Türk ihracatçıları, stratejik pazarlara avantajlı maliyetlerle ulaşarak küresel rekabette güçlerine güç katıyor. Bu doğrultuda TİM ile imzaladığımız son kampanya kapsamında, seçili destinasyonlarda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla artış elde ederek dış ticarete önemli bir katkı sağladık. Yeni kampanyamızda ise, titizlikle seçilmiş 40 destinasyonda kullanılmak üzere ciddi bir kapasiteyi ihracatçılarımızın hizmetine sunuyoruz. Gelenek haline gelen bu iş birliğimizin, ülkemizin ihracat hedeflerine büyük katkı sağlamasını temenni ediyoruz.” 

 

Genel kargo, bozulabilir kargo, yumurta, balık, et, meyve ve sebze gönderilerini kapsayan protokol, 14 Haziran’da başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihine kadar geçerli olacak.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR