Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 24 Ağustos 2024 12:42

İDOBALE ÇANAKKALE KÜLTÜR YOLU'NDA

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale'de; çocuk oyunu "Sihirli Flüt"( Tamino'nun Rüyası), müzikli oyun "Öylesine Bir Dinleti" ve "Napoliten Konseri" seyirciler ile buluşacak…

İDOBale Çanakkale Kültür Yolu'nda

Müzikli Oyun, birçok sahne sanatını içinde barındıran opera sanatını ve çoksesli müziği tanıtmaya, yaygınlaştırmaya ve sevdirmeye yönelik ortaya çıktı. “Öylesine Bir Dinleti”de izleyicilere, klasikleşmiş ve sevilen opera aryaları, şarkılar, türküler eşliğinde geniş bir repertuar sunuluyor. 

Bu müzikli oyun ile sanatseverler; Opera özelinde; baleye, tiyatroya, müzelere, konserlere, sergilere, kitaba kısacası kültüre davet ediliyor. Murat Göksu’nun yazıp yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a, Işık tasarımı Taner Aydın’a ait.

flut

*Sihirli Flüt (Tamino’nun Rüyası)… 7 Eylül 2024

Mozart’ın “Sihirli Flüt” operası, aslında yetişkinler için yazılmış ve insanoğluna ‘ideal insan olma sanatını’ öğreten bir masaldır. İnsan varlığının hem olumlu hem de olumsuz tüm özelliklerini gözler önüne sermektedir. İçinde var olduğumuz yaşamda bize rehberlik eden akıl, duygu, içgüdü, sevgi, dostluk, erdemli olma kavramlarının kazandırdıklarının yanı sıra nefret, kin ve intikam kavramlarının neler kaybettirdiğini gösteren öğretici bir masaldır.

Ücretsiz olarak izlenebilecek olan çocuk oyununu Caner Akın sahneye koyuyor.

Orkestra Şefi ise Zdravko Lazarov. Metin düzenleme Defne Arıkan, müzik uyarlama Murat Cem Orhan, dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, kostüm tasarımı Gizem Betil, ışık tasarımı Taner Aydın’a ait. Eserin koro şefi ise Paolo Villa.

napoliten

*Napoliten Konseri …8 Eylül 2024

Seyircilerle her buluştuğunda büyük ilgi gören “Napoliten Konseri”, bu kez Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlere, İtalyan müzik şöleni sunuyor.Tenorlar tarafından seslendirilecek duygu yüklü İtalyan halk şarkılarından oluşan “Napoliten Konseri”nde, yer yer hüzün, yer yer de neşe hakim olurken; Eduardo di Capua, Paolo Tosti, Ernesto De Curtis, Rodolfo Falvo, Luigi Denza, Salvatore Cardillo, Cesare Andrea Bixio, Ruggero Leoncavallo gibi değerli İtalyan bestecilerden eserler konser programını oluşturuyor.

Konserin sahne kurgusu piyanist Hüseyin Kaya’ya ait.

Temsiller, Çanakkale ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde izlenebilecek.