SON DAKİKA
ziraat web
Savunma Salı 24 Şubat 2026 17:47

IDEF 2027 İSTANBUL'DA

İstanbul Fuar Merkezi, 3-9 Mayıs 2027 tarihleri arasında 18'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2027) ile küresel savunma ekosistemine ev sahipliği yapacak.

IDEF 2027 İstanbul'da

Milli Savunma Bakanlığı’nın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetiminde düzenlenecek fuar, KFA Fuarcılık AŞ tarafından organize ediliyor.

IDEF 2027, kara, deniz ve hava sistemleri başta olmak üzere savunma ve güvenlik teknolojilerinin en ileri örneklerini sergileyerek küresel bir platform oluşturacak. Fuar, devlet temsilcileri, askeri ve sivil heyetler, karar alıcılar, savunma sanayisi firmaları ve teknoloji geliştiricilerini tek çatı altında buluşturarak stratejik iş birliklerinin gelişmesine katkı sağlayacak.

Fuarda panel, seminer, imza töreni ve ürün tanıtım etkinlikleri düzenlenerek sektörel bilgi paylaşımı ve paydaşlar arası temasların güçlendirilmesi hedefleniyor. IDEF 2025’te 49 ülkeden 1.491 firma ve 100 ülke ile uluslararası kuruluşlardan 229 resmi heyet fuara katılmış, 114 ülkeden 120 bini aşkın ziyaretçi ağırlanmıştı.

IDEF 2027, geçen yılki başarıyı daha da ileri taşıyarak uluslararası savunma iş birliklerinde yeni bir referans noktası olmayı ve Türkiye’nin savunma sanayisi vizyonuna katkı sunmayı amaçlıyor.