SON DAKİKA
Enerji Cuma 04 Ekim 2024 10:48

IC ENTERRA YILIN İLK YARISINDA 1,8 MİLYAR LİRA GELİRE ULAŞTI

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılının ilk altı ayında 1,8 milyar lira net gelir elde etti. Şirket, IC Holding'in enerji sektöründeki uzmanlığı ile faaliyet gösteriyor.

IC Enterra yılın ilk yarısında 1,8 milyar lira gelire ulaştı

Açıklanan finansal sonuçlara göre, şirketin elektrik üretimi yılın ilk yarısında 722 gigavatsaat olarak gerçekleşti ve bu, geçen yılın aynı dönemine yakın bir seviyede kaldı. Aktif toplamı 38,8 milyar lira olan IC Enterra, ilk yarıyı 1 milyar 909 milyon lira net kar ile kapattı. Yıl içinde 1,3 milyar lira FAVÖK elde eden şirket, güçlü nakit akışını sürdürdü.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, şirketin elde ettiği sonuçların yenilenebilir enerji sektöründeki istikrarlı büyümeyi ve finansal gücü gösterdiğini belirtti. Kızılok, "Yeşil enerji kaynaklarını kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Güçlü nakit akışımız, uzun vadeli hedeflerimize ulaşma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesi," dedi.

Kızılok, Türkiye'nin en büyük güneş santrali projelerinden biri olan Hatay'daki YEKA Erzin-2 projesine de değinerek, "Ağustos sonu itibarıyla kademeli olarak devreye aldığımız santralimizin yıl sonunda tam kapasite üretime geçmesini hedefliyoruz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, İtalya'daki rüzgar santrali projeleri için de yatırım takvimlerinin planladıkları şekilde ilerlediğini aktardı. Kızılok, Türkiye ve yurt dışındaki büyüme stratejilerini gerçekleştirmek için sıkı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini de ön planda tutarak, yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmaya devam edecek. Şirket, gelecekteki projeleri ile enerji verimliliğini yükseltmeyi ve karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor. Kızılok, "Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı büyük önem taşıyor. Hem ülkemizde hem de uluslararası alanda sürdürülebilir projelere imza atmayı hedefliyoruz," diyerek şirketin vizyonunu bir kez daha hatırlattı.