Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.26 0.09
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4243.21
%1.03 42.59
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | Yerel Yönetimler Perşembe 11 Temmuz 2024 14:01

İBB'DEN AÇLIK GREVİNE GİREN SİMİTÇİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tezgahı elinden alınan ve bunun üzerine açlık grevine başlayan Üzeyir Kurt isimli vatandaş hakkında açıklama yaptı.

İBB'den açlık grevine giren simitçi hakkında açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bazı medya kuruşlarının yayımladığı haberlerde; Üzeyir Kurt isimli vatandaşın sahip olduğu simit tezgahının İBB tarafından elinden alındığı ve bunun üzerine açlık grevine başladığına ilişkin ifadelerin yer aldığı hatırlatıldı.

Geçici işgaliye izinleri 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 52’nci maddesine istinaden 1 yıl süre ile her yıl ocak ayı itibariyle yeni yılda yenilenerek geçici olarak verildiği aktarıldı.

Geçici işgaliye izni bulunan Bekir Kurt’un 5 Temmuz 2020 tarihinde vefat ettiği ve sonrasında oğlu Üzeyir Kurt’un söz konusu işgaliye izninin üzerine devredilmesi için 20 Ocak 2021 tarihli dilekçe ile müracaat ettiği anlaşıldığı ifade edilen açıklamada şunları aktarıldı:

''İşgaliye izninin geçici olarak belli bir şahsa verildiği, şahsın vefat etmesi veya hakkından feragat etmesinin miras hakkı gibi devredilemeyeceği değerlendirilerek 2021 yılından itibaren vefat edenlerin tezgahları varislerine devredilmemektedir. Verilen geçici işgaliye izinlerin müktesep hak teşkil etmemesi ve varisler arasında sorunlara neden olmasından dolayı vefat edenlerin tezgahlarının kaldırılması hususunda karar alınmış olup, söz konusu tezgahın açılmaması konusunda Üzeyir Kurt’a uyarılar yapılmıştır. Uyarıları dikkate almayan Üzeyir Kurt’a ait izinsiz tezgah yedd-i emin esasları doğrultusunda alınarak depoya kaldırılmıştır.''

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR