Dolar $
33.1
%-0.12 -0.04
Euro €
35.82
%-0.17 -0.06
Sterlin £
42.31
%-0.85 -0.36
Çeyrek Altın
4229.83
%-0.91 -38.34
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Yerel Yönetimler Perşembe 01 Ağustos 2024 13:01

İBB, ODESSALI ÇOCUKLARI ÜÇÜNCÜ KEZ İSTANBUL'DA AĞIRLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ukrayna'nın Odessa kentinden çocukları bu yıl üçüncü kez İstanbul'da ağırlıyor.

İBB, Odessalı çocukları üçüncü kez İstanbul'da ağırlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, savaşın etkisi altında yaşayan Odessalı çocuklara zaman geçirebilecekleri bir dizi etkinlik düzenlemeye devam ediyor. 5 refakatçi eşliğinde 9-17 yaş aralığında 45 çocuk ve genci İBB Küçükçekmece Öğrenci Yurdu'nda ağırlayan İBB, 5 gün boyunca İstanbul’un güzelliklerini deneyimlemeleri için çeşitli turlar ve aktiviteler hazırladı.

İBB Doğa Kampı, Busforus ile Panoramik İstanbul turu, Tarihi Yarımada turu İstanbul’u keşfeden minik misafirler, Miniatürk Müzesi, Şerefiye Sarnıcı ve Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ediyor, çikolata atölyesi ile Ağaç A.Ş. Teraryum atölyesine katılıyor. Ayrıca İBB Sosyal Tesisleri ve BELTUR restoranlarında öğle ve akşam yemeklerini yiyen çocuklar, Türk mutfağını da deneyimleme fırsatı buldu.

İBB, Ukraynalı çocuklar için bu yıl üçüncü kez düzenlediği rekreasyon programı ile bugüne kadar yaklaşık 150 çocuğu İstanbul'da misafir etti.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “İstanbul Ukraynalı çocuklara çok iyi geliyor. Bu yüzden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl üçüncü kez İBB ile beraber böyle bir etkinlik düzenliyoruz ve çocuklarımız çok heyecanlı, çok mutlular. Burada 5 gün geçirdikten sonra Ukrayna’ya çok mutlu ve dinlenmiş olarak geri dönüyorlar. Aynı zamanda çocuklar İstanbul’da iken normal bir gün geçirmiş oluyorlar, siren sesi duymadan uyuyabiliyorlar.” dedi.

Bu yıl üçüncü kez Odessa’dan gelen gençleri ve çocukları ağırladıklarını belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, şunları söyledi:

''Bu etkinliğin gelenekselleştiğini söyleyebiliriz. 9-17 yaş grubunda 45 çocuğumuz ve onlara refakat eden 5 yetişkin misafirimiz var. Malum bir savaşın ortasındalar ve onlara iyi hissettirebilmek için üç yıldır gayret gösteriyoruz. İBB’nin tüm gençler ve çocuklar için olan tüm faaliyetlerinden onları da faydalandırmaya çalışıyoruz. İBB’nin Doğa Kampı’na katıldılar, Miniatürk’ü ziyaret ettiler, Busforus otobüslerimiz ile İstanbul turu yaptılar ve bu gibi birçok etkinliğe katılıyorlar. Böylelikle biz de keyifli günler geçirmelerine aracılık yapmaya çalışıyoruz.”