Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.12
%0.29 0.1
Sterlin £
42.91
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4243.45
%1.03 42.82
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Yerel Yönetimler Cuma 12 Temmuz 2024 13:00

İBB İLE İSTANBUL BAROSU ARASINDA ADLİ YARDIM PROTOKOLÜ İMZALANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), adli yardımda görev alan avukatların bekleyen vekalet ücreti alacaklarının karşılanabilmesi amacıyla İstanbul Barosu ile bir protokol imzalayacak.

İBB ile İstanbul Barosu arasında adli yardım protokolü imzalanacak

İBB’ye adli yardımda görev alan avukatların bekleyen vekalet ücreti alacaklarının karşılanabilmesi amacıyla İstanbul Barosu ile protokol imzalama yetkisi veren teklif dün İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Protokolün amacı, adli yardım sisteminin işleyişini iyileştirerek, toplumsal adaletin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına katkıda bulunmak olarak tanımlanıyor. İstanbul Barosu ile İBB'nin bu iş birliği ile avukatların maddi haklarını korumayı ve adli yardım hizmetlerinin daha etkin yürütülmesini hedefleniyor

“Adalete erişim için önemli bir mekanizma”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamasında İBB olarak adli yardımda görev alan avukatların beklemekte olan vekalet ücreti alacaklarının karşılanabilmesi amacı ile İstanbul Barosu ile protokol yapacaklarını ifade etti.

İmamoğlu, “Adli yardım hak arama özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasında ve yoksul bireylerin, şiddete maruz kalmış kadın ve çocukların adalete erişimleri açısından önemli bir mekanizmadır.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR