Dolar $
32.98
%0.1 0.03
Euro €
35.27
%-0.09 -0.03
Sterlin £
41.78
%-0.19 -0.08
Çeyrek Altın
4018.13
%-0.19 -7.48
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Çarşamba 19 Haziran 2024 16:54

HYUNDAİ EGE DENİZİ'Nİ TEMİZLEMEK İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR

Hyundai Ege Denizi'ni Temizlemek İçin Düğmeye Basıyor

Hyundai Motor Company, üstün bir otomobil deneyimi için modellerine verdiği önemi, temiz bir çevre ve güçlü gelecek adına sosyal sorumluluk projelerine de aktarıyor. IONIQ modelleriyle başlayan ve tüm model gamına yayılan sürdürülebilirlik, araçların dış ve iç taraflarındaki aksamlarının geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmasına olanak sağlıyor. Hyundai bu bağlamda, Uluslararası Sağlıklı Denizler Derneği (Healthy Seas) ile birlikte ortaklaşa olarak dünyanın dört bir yanındaki denizleri ve okyanusları atıklardan arındırmaya çalışıyor. 

Denizlerden her yıl düzenli olarak plastik, cam, balık ağları ve çöp çıkaran Hyundai, bu atık malzemeleri geri dönüşüm yoluyla yine ürettiği otomobillerinde kullanarak döngüsel ekonomiye de can vermiş oluyor. Hyundai’nin geçtiğimiz yıl denizlerden çıkardığı atık miktarı ise 42 tondan fazla ve bu miktarın 11 tonu balık yetiştirme ağlarından oluşuyor. Sağlıklı Denizler Derneği ile yapılan ortaklığın dördüncü yılında Ege Denizi’ni temizlemeye karar veren Hyundai, 2024 yılında da Yunanistan kıyılarından başlayarak özellikle büyük balık çiftliği ağları ve çeşitli plastikleri toplayacak. 

Denizlerden alınacak tonlarca atık, IONIQ 5, IONIQ 6 ve Yeni SANTA FE için Econyl ipliğinden yapılan paspaslar gibi yeni ürünlere dönüştürülecek.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR