Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.68
%0.08 0.03
Sterlin £
44.75
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
4475.96
%-0.12 -5.24
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 04 Eylül 2020 08:27

HÜKÜMET ÇALIŞAMAZ HALDE

Beyaz Saray'dan Perşembe günü yapılan açıklamada ay sonunda süresi dolacak mevcut bütçenin ardından ABD hükümetinin çalışamaz hale gelmemesi için gerekli ödenek yasasının Kongre'de onaylanmasının beklendiği ifade edildi.

Hükümet çalışamaz halde

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, "Hükümetin çalışmaya devam edebilmesi için gerekli ödeneği alabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kongre'nin ödeneği onaylaması için 30 Eylül'e kadar zamanı bulunuyor. Onaylanmaması durumunda federal hükümetin birçok birimi faaliyetlerini durduracak.

Hükümet için ödenek ile şu anda Kongre ve Beyaz Saray arasında devam eden koronavirüs yardım paketi iki ayrı konu olmasına rağmen 30 Eylül yaklaştıkça iki konunun birlikte ele alınması gerektiğini savunanların sayısı giderek artıyor.

Associated Press'te yer alan ve kaynak olarak Cumhuriyetçi ve Domakrat Partili danışmanların gösterildiği haberde Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin arasında geçici ödenek teklifinin tartışmalı hususları barındırmaması konusunda sözlü bir anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Bu durum koronavirüs yardım paketinin mutlaka onaylanması gereken bütçe görüşmelerine dahil edilmesini engelleyebilir.