Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.05
%0.14 0.05
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4242.83
%1.02 42.21
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Eğitim Salı 16 Temmuz 2024 10:06

HUAWEİ'İN 'GELECEK İÇİN TOHUMLAR' PROGRAMINDA TÜRK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Huawei, Roma'da düzenlediği 2024 Avrupa "Gelecek İçin Tohumlar" etkinliğinde, teknoloji ve dijitalleşme alanında genç liderleri yetiştirmeye devam ediyor. Bu yılki etkinliğe Türkiye'den katılan öğrenciler, projeleriyle adından söz ettirdi.

Huawei'in 'Gelecek İçin Tohumlar' programında Türk öğrencilerden büyük başarı

Huawei, Roma’da gerçekleştirdiği 2024 Avrupa ‘Gelecek İçin Tohumlar’ etkinliğinde, Avrupa’nın dört bir yanından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Dijital becerilerin geliştirilmesi ve geleceğin teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen bu yılki etkinlikte Türk öğrenciler, hayvancılıkta verimliliği artırmayı amaçlayan projeleriyle öne çıktılar.

 

BTK Akademi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş, programın öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve ülkelerine katkı yapma fırsatı sunduğunu belirtti. Ermiş, “Öğrencilerimizin buraya gelmeleri önemli bir başarı. Burada edindikleri deneyimle birlikte kariyerlerinde bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz. Bu organizasyona emek verenlere, başta Huawei Türkiye olmak üzere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Huawei Türkiye Kamu ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Ömer Faruk Şahin ise “Huawei Türkiye olarak Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı kapsamında her sene 10’dan fazla projeyi hayata geçiriyoruz. Amiral gemisi projelerimizden birisi de ‘Gelecek İçin Tohumlar Projesi’. Bugüne kadar hep yurt içinde veya daha öncesinde Çin’de gerçekleştirdiğimiz Gelecek İçin Tohumlar Projesi’nin Avrupa bölge etabı bu sene Roma’da düzenlendi. Öğrencilerimiz geliştirdikleri fikirlerle, burada elde ettikleri derecelerle hem bizleri gururlandırdılar hem de kendileri için çok iyi deneyim elde ettiler” dedi.

 

Şahin, ‘Huawei Türkiye Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı’ kapsamında birçok değerli paydaşımızla birlikte farklı projeleri hayata geçiriyoruz. En değerli paydaşlarımızdan BTK Akademi de Roma’da bizlerle birlikteydi. Kendilerine hem Türkiye’de hem de uluslararası çapta gerçekleştirdiğimiz projelerde bizim ve Türk gençlerinin yanında oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Huawei Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Radoslaw Kedzia, “Dijital çağın karmaşıklıklarıyla başa çıkarken, bilişim yeteneklerinin yetiştirilmesi her zamankinden daha önemli. Avrupa, teknolojik ilerlemenin ön saflarında yer alıyor. Genç profesyonellerimizin eğitimi ve gelişimine yatırım yapmamız gerekiyor. Onların becerilerini geliştirmek ve doğru araçlar ve fırsatlarla donatmak, Avrupa’nın küresel dijital dünyada lider olarak kalmasını sağlayacaktır” dedi.

 

Huawei Türkiye tarafından düzenlenen ön elemeleri geçerek programa katılmaya hak kazanan 8 Türk öğrenci, Roma’daki etkinlikte projeleriyle büyük ilgi topladı. Gazi Üniversitesi’nden Zeynep Harput, Hacettepe Üniversitesi’nden Bartu Bayazıt, Başkent Üniversitesi’nden Mustafa Göktuğ Kanmaz, Boğaziçi Üniversitesi’nden Saliha Nur Şahin, TED Üniversitesi’nden Berk Kaya, Karabük Üniversitesi’nden Ali Osman Baykuş, Bilkent Üniversitesi’nden Reyhan Suna Kul ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Gülnihal Aytaç’tan oluşan grup, hayvancılık alanında geliştirdikleri projeleriyle öne çıktı. Türk öğrencilerin geliştirdiği proje, modern bilişim teknolojilerini kullanarak hayvancılıkta verimliliği artırmayı hedefliyor.

 

Gazi Üniversitesi öğrencisi Zeynep Harput, “Hayvancılıkta birçok problem var ve bu problemlerin erken tespiti, çiftçi için çok önemli. Bu problemlerden bazıları hastalık veya hayvanın strese girmesi olabilir. Burada en önemli faktör, onların yeme alışkanlığı. Şöyle ki yeme alışkanlığındaki değişiklik aslında bu hayvanın, bir problemi olduğunu bize söylüyor. Biz de büyük çiftliklerde tüm inekleri insan gözüyle her dakika kontrol etmek çok zor olacağı için, kamera sistemiyle onları sürekli izleyerek, yeme düzenlerindeki değişimleri tespit ediyoruz ve büyük bir probleme yol açmadan önce çiftçiye erkenden bildiriyoruz. Böylelikle çiftçiyi de daha yüksek maliyetlerden kurtarmış oluyoruz” dedi.

 

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Bartu Bayazıt ise “Bizden problemimizi seçerken ve bunun üzerine proje geliştirirken, ülkemizden başlamamız ama diğer ülkelerde de kullanılabilecek bir proje yapmamız istenmişti. Hayvancılık dünyanın her yerinde yapılan bir iş olduğu için bunu da diğer ülkeleri kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Huawei’in düzenlediği “Gelecek İçin Tohumlar” programı, gençlerin dijital becerilerini geliştirmelerine ve geleceğin teknoloji liderleri olmalarına olanak tanıyor. Türk öğrenciler, projeleriyle hem Türkiye’yi hem de kendilerini gururlandırarak, programın başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR