SON DAKİKA
Enerji Cumartesi 07 Eylül 2024 08:57

HUAWEİ ENERJİ İÇİN GELİŞTİRDİĞİ AKILLI DAĞITIM ÇÖZÜMLERİNİ TANITTI

Elektrik Dağıtımında Dijital Trendler Zirvesi, Huawei Türkiye ve ELDER iş birliği ile 4 Eylül'de İstanbul'da düzenlendi.

Huawei enerji için geliştirdiği akıllı dağıtım çözümlerini tanıttı

Zirvede, Türkiye’nin önde gelen bilişim ve elektrik endüstrisi temsilcileri, yeni enerji kaynaklarının nasıl yönetileceği ve dağıtım ağlarındaki operasyonel verimliliğin nasıl artırılacağı konusunda görüş alışverişinde bulundu. Atılacak adımların, Türkiye’nin ‘Net Sıfır Emisyon’ hedefini 2053 yılına kadar gerçekleştirmesine yardımcı olacağı da zirvede vurgulanan konunlar arasındaydı.

Huawei, Türkiye'deki elektrik dağıtım ağlarının güvenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla geliştirdiği Akıllı Dağıtım Çözümü'nü, İstanbul’da gerçekleştirilen Elektrik Dağıtımında Dijital Trendler Zirvesi’nde tanıttı. Bu çözüm, 2053 yılına kadar Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek için çalışan Ulusal Enerji Planı'na göre de önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye’nin Avrupa ve Asya’nın kesişim noktasındaki stratejik konumu, rüzgar ve güneş gibi yeni enerji kaynaklarının geliştirilmesi için önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye, 12 Şubat 2024'te enerji kullanımında sürdürülebilirlik anlamında dönüm noktasına ulaştı ve enerji ihtiyacının yüzde 60'ını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı başardı. TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zübeyir Çalışan, zirvenin açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı, "12. Kalkınma Planında da yer verildiği üzere, dijital devlet hedeflerimiz bizlerin en büyük yol göstericisi olmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Enerji Verimliliği 2030 Stratejisi ve 2. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesinde, genel aydınlatma, elektrik iletim ve dağıtım faaliyetlerinde enerji verimliliğini artırmak ve akıllı sayaçların yaygınlaştırılmasını sağlamak gibi, enerji verimliliğini destekleyen projeler hedeflenmiştir. TEDAŞ olarak, bu hedeflere ulaşmak için iklim değişikliği, enerji arz güvenliği ve Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda aksiyon planlarımızı hazırlayarak, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık.”  

Huawei Elektrik Enerjisi Dijitalleştirme İş Birimi Küresel Pazarlama ve Çözümler Başkanı Jason Li ise açılış konuşmasında şunları söyledi, “Huawei, elektrik enerjisi sektörüne yönelik olarak, özel bir iş birimini hayata geçirdi. Müşterilerimizin iş senaryolarını derinlemesine anlamaya, sorunlarını çözmeye, değer yaratmaya ve bu sektöre uzun vadede, on yıllar boyunca yatırım yapmaya kararlıyız."