Dolar $
34.12
%0.14 0.05
Euro €
38.79
%1.28 0.48
Sterlin £
45.96
%1.24 0.56
Çeyrek Altın
4531.38
%-0.13 -5.76
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
GÜNDEM Çarşamba 28 Ağustos 2024 02:06

HİNDİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINA GENÇLİK KÖPRÜSÜ

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), uluslararası iş birliği ve yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. 13-14 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Türkiye-Hindistan İş Zirvesi (Türkiye-India Business Summit), iki ülkenin genç iş insanları için yeni iş birlikleri ve yatırım ortamı yaratacak.

Hindistan ile Türkiye arasına gençlik köprüsü

Bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin uluslararası temsil yetkisine sahip tek gençlik örgütü olan TÜGİAD ile Hindistan’da 70 şehirde 7 binin üzerinde üyeye sahip Genç Hintliler Derneği’nin (Young Indians - Yİ) buluşması, ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel yakınlaşmaya da katkı sağlayacak.

Yİ Ulusal Başkanı Vishal Kumar Agarwalla başkanlığındaki 20 kişilik Hintli heyeti İstanbul’da ağırlayacak olan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, “Bini aşkın üyesiyle ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden TÜGİAD, üyelerinin ve Türk genç iş insanlarının uluslararası pazarlarda daha etkin yer almaları için bir dizi projeyi hayata geçiriyor. Bu kez Hintli dostlarımızla bir araya geleceğiz. Hindistan’dan gelecek iş heyetinde ilaç, tekstil, gayrimenkul, tarım, sanayi ve yazılım gibi pek çok farklı sektörden firma sahibi ve üst düzey yönetici yer alıyor. İki gün sürecek etkinlik kapsamında Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ayrıca B2B görüşmelerde üyelerimiz yeni iş birlikleri için fırsat bulacaklar” dedi.

Hindistan’ın en büyük ve güçlü meslek organizasyonu Hint Sanayi Konfederasyonu’nun (Confederation of Indian Industry – CII) entegre bir parçası olan Yİ’nin Hindistan’ın dört bir yanından 21-45 yaş arası genç girişimciler ve profesyonellerden oluştuğunu kaydeden Gürkan Yıldırım, “Yİ, ortalama iş hacmi 1 milyar INR olan 20’den fazla çeşitli sektörü temsil ediyor. Bu sektörlerden başlıcalarını, üretim, Eczacılık, Gayrimenkul, Tarım, Yenilenebilir Enerji, FinTech, Madencilik ve Danışmanlık olarak sıralayabiliriz” diye konuştu.

Yİ Ulusal Başkanı Vishal Kumar Agarwalla başkanlığındaki Hintli heyet ile 13 Eylül günü TÜGİAD Genel Merkez Binasında bir araya geleceklerini belirten Yıldırım, 14 Eylül günü ise Conrad Otel’de tüm gün süren bir dizi panel ve B2B organizasyonu gerçekleştireceklerini bildirdi.