Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Cumartesi 30 Eylül 2023 11:31

HİLTON İSTANBUL BOMONTİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Contemporary İstanbul '18 kapsamında gıda israfı, çevre kirliliği ve iklim krizi gibi çevresel sorunlarla mücadele ederek ekosistemi korumayı ve yaşatmayı amaçlayan 'Farkındalığa Çağrı' temalı bir etkinlik düzenledi.

Hilton İstanbul Bomonti sürdürülebilirliğe dikkat çekti

Çağlar ÇAĞATAY 

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Contemporary İstanbul’18 kapsamında, şirketin Amaç İçin Seyahat (Travel With Purpose) hedeflerine uygun bir `Farkındalığa Çağrı' etkinliği düzenledi. Etkinlikte su ve gıda israfı, deniz kirliliği, iklim krizi ve enerji verimliliği gibi konulara dikkat çekildi. Musluktan akıtılan su, eriyen buz küpü, gıda atıklarından oluşturulan bir tablo gibi sanatsal ironilerle katılımcılar aracılığıyla herkese gezegenin geleceği için ‘Farkındalığa Çağrı’ yapıldı. Etkinlikte sür-dürülebilirlik kavramının sadece çevrenin korunması için değil, sektörün geleceği için de son derece önemli olduğunun altını çizen Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Confe-rence Center Genel Müdürü Rainer Gieringer, Hilton’un Amaç İçin Seyahat (Travel With Purpose) taahhüdü ile bu bilince sahip olan turizm sektörünün güçlü markaların-dan biri olduğuna vurgu yaptı. Gieringer, “Elektrik, su ve atık programlarımız aracılı-ğıyla çevresel ayak izimizi azaltma yönünde önemli adımlar atıyoruz. Karbon ayak izi-mizi azaltmak için yerel üreticilerden tedarik ettiğimiz ürünlerle oluşturduğumuz, ote-limizde sunulan '’50 Mile” menümüzü ve ‘Go Hilton Go Nature’  toplantı paketlerimi-zin misafirlerimiz tarafından tercih edilmesini teşvik ediyoruz. Sanatın odak noktası olan Contemporary İstanbul’18 kapsamında sürdürülebilirliğin günümüzde ne kadar önemli olduğunu sizlere aktarmak ve dünya için herkese bir çağrıda bulunmak istedik” dedi.

Tüketimin farkında olmalıyız

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center Executive Şefi Alexis Atlamazoğlu da, gıda ve su israfı konusuna dikkat çekmek için ihtiyaç fazlası yiyecekleri kullanarak modern sanat dokunuşlu bir tablo oluşturdu. Gıda ve su israfının Türkiye’nin ve dü-nyanın önemli bir sorunu olduğunun altını çizen Atlamazoğlu, “UNICEF'e göre Dünya nüfusunun yarısı 2025 yılı gibi erken bir tarihte su kıtlığı ile karşı karşıya olan bölge-lerde yaşıyor olacak. Bu veriler sadece rakamdan ibaret değil, yaşadığımız dünyada hepimizi bekleyen en büyük tehdit. Bu nedenle herkes tüketiminin farkında olmalı. Düzenlediğimiz etkinlikte aşırı ve gereksiz tüketimin sonuçlarını gözler önüne sermek istedik” dedi.

ABONE OL