SON DAKİKA
Çevre ve Doğa Çarşamba 02 Ekim 2024 02:13

HER İHTİYACA CEVAP VERİYOR

Hizmet verdiği pek çok sektörün ihtiyaçlarına göre inovatif ürünler geliştiren Flokser Kimya, poliürea bazlı su yalıtım çözümleri ile geleneksel su yalıtım malzemelerine kıyasla pek çok önemli üstünlük sunuyor. Bu özelliklerle Flokser Kimya'nın poliürea bazlı su yalıtım çözümleri, daha uzun ömürlü, dayanıklı, esnek ve çok yönlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Her ihtiyaca cevap veriyor

Su yalıtım alanında uzmanlaşan ve bu alanda geniş bir deneyime sahip olan Flokser Kimya’nın poliüretan ve poliürea kaplama malzemeleri ve zemin enjeksiyon ürünleri ile sektörde farklı uygulama alanları için su yalıtım çözümleri sunuyor. Endüstriyel yapılar, konut projeleri, tüneller, barajlar ve köprüler gibi geniş bir yelpazedeki projeler için yüksek performanslı su yalıtım ürünleri geliştiren ve üreten Flokser Kimya aynı zamanda su yalıtımı konusunda Ar-Ge çalışmalarına da önem vererek bu alandaki yenilikçi çözümleriyle tanınıyor.

Sızdırmazlık konusunda üstün performans gösteriyor

Zorlu hava koşullarına ve yüzey hareketlerine karşı dayanıklı olan Flokser Kimya’nın ürünleri, binaların yapısal hareketleriyle birlikte çalışabilme ve uzun ömürlü bir su yalıtımı sağlama avantajı sunuyor. Kimyasallara karşı yüksek direnç gösteren ve aşınmaya, darbelere, mekanik yüklere karşı yüksek dayanıklılık sunan ürünler aynı zamanda ek yersiz olarak uygulanabildiği için büyük yüzeylerde bile sızdırmazlık konusunda üstün performans gösteriyor ve suyun herhangi bir boşluktan sızmasını engelliyor.

Çevre dostu üretim süreçlerine önem veren Flokser Kimya, ürünlerini VOC (uçucu organik bileşenler) içermeyen formülasyonlarla geliştiriyor. Bu nedenle de uygulama sırasında ve sonrasında hem insan sağlığına hem de çevreye daha az zarar veriyor. Bu özellikler ise Flokser Kimya’nın poliürea bazlı su yalıtım çözümlerini hem pazardaki diğer ürünlerden daha üstün kılıyor hem de uzun vadeli ve dayanıklı çözümler arayan projeler için tercih edilir hale getiriyor.

Zorlu uygulamalar için ideal bir çözüm

Poliürea bazlı su yalıtım çözümleri, çeşitli spesifik CASE uygulamalarını hedefliyor. İnşaat, endüstriyel tesisler, su yapıları, denizcilik, enerji ve savunma gibi geniş bir yelpazede uygulanabiliyor. Endüstriyel zemin, çatı, tünel ve köprü kaplamaları uygulamalarında su sızdırmazlık ve yüzey koruması için kullanılıyor. Bu kaplamalar, yapıların ömrünü uzatıyor ve dış etkenlere karşı koruma sağlıyor. Boru hatları, gemi güverteleri ve tank kaplamaları gibi zorlu uygulamalarda kullanılıyor. Atık su arıtma tesislerinde kimyasal dayanıklılık ve sızdırmazlık sağlıyor. Su ve kimyasal maddelerin depolandığı tanklar ve rezervuarlar için poliürea kaplamalar, iç yüzeylerin korunmasını sağlıyor. Su yalıtımı ve uzun ömürlülük gerektiren havuz ve spa kaplamalarında kullanılıyor. Aynı zamanda darbe ve korozyon dayanımı sayesinde araç kaplamalarda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Poliürea’nın üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri, onu çok çeşitli zorlu uygulamalar için ideal bir çözüm haline getiriyor.

Müşterilerimizin spesifik ihtiyaçlarına cevap veriyoruz

Poliürea bazlı su yalıtım çözümlerinin geliştirilmesinde Flokser Kimya'nın Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Flokser Kimya’nın poliürea bazlı su yalıtım çözümlerinin geliştirilmesinde yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları, ürün performansını artırmak, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla geniş bir kapsamda yürütülüyor. Poliürea bazlı ürünlerin su yalıtımı, esneklik, mekanik dayanım ve kimyasal direnç gibi performans özelliklerini artırmak için yeni formülasyonlar geliştiren Flokser Kimya, farklı uygulama alanlarına yönelik özel formülasyonlar geliştirerek, müşterilerin spesifik ihtiyaçlarına cevap veren poliürea bazlı çözümler sunuyor” diyor.

Geliştirdikleri poliürea bazlı çözümlerin dayanıklılığını test etmek için geniş kapsamlı laboratuvar ve saha testleri de gerçekleştirildiğini kaydeden Tükek, sözlerine şöyle devam ediyor: “Poliürea kaplamaların yırtılma direnci, kopma mukavemeti gibi mekaniksel testleri gerçekleştiriliyor. Flokser Kimya’nın Ar-Ge çalışmaları, poliürea bazlı su yalıtım çözümlerinin sürekli olarak yenilenmesini ve iyileştirilmesini hedefliyor. Gelecekte de su yalıtımı alanında, teknolojik gelişmeler ve çevresel faktörler doğrultusunda birkaç önemli inovasyonun öne çıkması bekleniyor. Otomatik tamir edilen kaplamalar, biyobazlı malzemeler, düşük karbon ayak izi, nano-kaplamalar, antimikrobiyal özellikler gibi inovasyonlar, su yalıtım sistemlerinin daha verimli, sürdürülebilir ve kullanıcı dostu olmasını sağlayacak.”