SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 23 Ekim 2024 19:48

HER AY 330 YATIRIM ALANI TAHSİS EDİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırım alanlarının tahsisine yönelik süreçlerin hız kazandığını açıkladı.

Her ay 330 yatırım alanı tahsis edilecek

Son iki haftada 330 yatırım için başvuru alındığını belirten Bakanlık, OSB Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin sanayicilerin yatırım yerlerine erişimini kolaylaştırdığını vurguladı.

Açıklamada, 133 OSB’de toplam 1.484 sanayi yerinin eş zamanlı olarak tahsise açıldığı, 6 OSB’de de ön tahsislerin başlatıldığı ifade edildi. Yeni uygulama çerçevesinde, ilk iki haftada 73 OSB’de 330 tahsis ve 6 OSB’de 61 ön tahsis başvurusunun gerçekleştiği kaydedildi. Bu, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) yatırım yapma imkanlarını artırmayı hedefliyor.

Yatırım arsalarında arz yönlü artış sağlamak amacıyla yapılan düzenlemelerle, yatırımların hızlandırılması ve arsa fiyatlarında olası yükselişlerin önlenmesi amaçlanıyor. Bakanlık, OSB’lerin şeffaflık prensibi doğrultusunda kural bazlı tahsis yöntemlerini uygulamaya devam edeceğini belirtti.

Yeni yönetmelikle birlikte her ayın ilk pazartesi günü düzenli olarak yatırıma uygun yeni sanayi alanları ile altyapısı tamamlanmış parsellerin duyurulacağı bildirildi. Henüz tahsis edilmemiş tüm OSB parselleri, her ay çevrim içi tahsise açılacak. Bu uygulama, sanayicilere daha fazla fırsat sunarak yatırım ortamını iyileştirmeyi ve rekabeti artırmayı amaçlıyor.

Bakanlık yetkilileri, OSB'lerin yatırımcılar için cazip hale gelmesi gerektiğini vurguladı. Bu süreç, hem yerel sanayicilerin büyümesine katkı sağlayacak hem de yeni iş imkanları oluşturacak. Böylece, ülke ekonomisine de önemli bir ivme kazandırılması bekleniyor. Sanayicilerin bu fırsatlardan yararlanarak yatırımlarını artırması, Türkiye'nin üretim gücünü de yükseltecektir.

ABONE OL