Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.1
%0.25 0.09
Sterlin £
42.91
%0.16 0.07
Çeyrek Altın
4226.51
%0.63 26.09
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Perakende Pazartesi 15 Temmuz 2024 13:00

HEPSİBURADA, EN ÇOK TERCİH EDİLEN KÜÇÜK EV ALETLERİNİ VE BEYAZ EŞYALARI AÇIKLADI

Hepsiburada, 2024'ün ilk altı ayına ait satış verilerine göre küçük ev aletleri ve beyaz eşya favorilerini açıkladı. Tüketicilerin pratik, ekonomik ve sağlık odaklı çözümlere yönelmesi satışlarda yaşanan artışın başlıca nedenleri arasında yer aldı.

Hepsiburada, en çok tercih edilen küçük ev aletlerini ve beyaz eşyaları açıkladı

Hepsiburada, 2024 yılının ilk yarısına ait sipariş verilerini analiz ederek küçük ev aletleri ve beyaz eşya kategorilerindeki tüketici tercihlerini açıkladı. Bu kategorilerde, sağlıklı yaşam ve pratik çözümlere olan ilginin arttığı görülüyor.

Küçük ev aletlerinde pek çok kategoride satışlar yükseldi

Küçük ev aletleri kategorisinde, temizlikten sağlıklı yaşama ve kahve keyfine kadar pek çok alanda ürünlerin satışlarında dikkat çekici artışlar yaşandı.

Halı yıkama makineleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 10 kat artış göstererek en çok talep gören ürünlerden biri oldu.  Hava temizleme ve nemlendirme cihazları satışlarını 3 kat artırdı ve Xiaomi markası bu kategorinin en çok satan markası oldu. Espresso ve cappuccino makineleri 2,5 kat artış gösterdi. Philips ve Delonghi bu kategoride öne çıkan markalardan oldu. Son dönemlerde buharlı temizlik makineleri, kimyasal temizlik malzemeleri yerine buhar kullanarak evlerinde hijyen yaratmak isteyenlerin artmasıyla birlikte 2 kat daha fazla satıldı, Karcher markası bu kategoride öne çıkan marka oldu. Dikiş makineleri, el yapımı kıyafetler, ev dekorasyon ürünleri, oyuncaklar ve çeşitli zanaat ürünlerinin evde yapımının artmasıyla birlikte 2,5 kat artış yaşadı.

Klima ve soğutuculara ilgi

Yaz aylarının sıcak geçmesi, portatif soğutuculara olan talebi artırdı ve bu ürünlerin satışları 4 kat artış gösterdi. Vantilatörler, sıcak yaz günlerinde serinleme ihtiyacını karşılamak için tercih edildi ve satışları 3,5 kat arttı. Özellikle Kumtel ve Raks bu kategoride öne çıkan markalar arasında yer aldı. Klimalar ise yaklaşık 3 kat daha fazla satıldı ve Samsung klima kategorisinde en çok tercih edilen markalar arasında yer aldı.

Evlerin temel ihtiyaçlarından olan çamaşır makinesi, kurutma makinesi, derin dondurucu buzdolabı satışları yaklaşık 2 kat arttı. Hoover markası bulaşık makinesi markaları arasında en çok satın alınan oldu. Buzdolabında Dijitsu, kurutma makinelerinde ise Altus ve Bosch markaları ön plana çıktı.

Gıdaları uzun süre saklama imkanı sunduğu için tercih edilen derin dondurucular arasında en çok satın alınan Bosch, Profilo ve Dijitsu markaları bu kategoride dikkat çeken markalar arasında bulunuyor.

Hepsiburada’da 2. yıla özel “Büyük Premium İndirimleri”

Hepsiburada Premium üyelik programının 2. yılına özel 16-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Büyük Premium İndirimleri kapsamında birçok kampanya kullanıcılara sunulacak. Seçili küçük ev aletlerinde ve beyaz eşyalarda sepet indirimleri de kullanıcıları bekliyor.

 

 

 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR