Dolar $
33.09
%0.08 0.02
Euro €
35.91
%0.07 0.02
Sterlin £
42.66
%0.16 0.07
Çeyrek Altın
4163.28
%0.44 18.18
SON DAKİKA
Otomotiv Cuma 14 Şubat 2020 02:54

HEPSİ TEK SES OLDU

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, sektörün yetenek ve kapasitelerini kullanarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da Türkiye'nin treyler üreten en büyük ülke olması hedeflerini belirtti.

Hepsi tek ses oldu

TAİD Başkanı İlhami Eksin, sektörün Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazdığını dile getirerek; “Hayalimize doğru bir adım olan bu zirve, tüm sektöre ışık tutacak” dedi.

ARÜSDER Başkanı Burhan Fırat, sektörün her yıl rekor ihracat rakamları kırdığına, bu doğrultuda mevzuattaki engeller, teşvik ve kredilerdeki yetersizliklerin çözülmesini talep ettiklerine değindi.

TREDER, TAİD ve ARÜSDER işbirliği ile gerçekleştiren Ağır Vasıta Zirvesi’nde, Türkiye’yi ağır vasıta merkezi yapacak yol haritası çizildi. İlk adımın atıldığı zirvede, Treyler, üst yapı ve ağır vasıta üreticileri ve paydaşları bu hedefe tam destek vererek; ülkemizin, coğrafi konumu, teknolojisi, yetişmiş insan gücü ve kapasitesi ile bunu gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olduğunu belirttiler.

TREDER, TAİD ve ARÜSDER’in işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi”, 11 Şubat’ta Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Zirvenin altın sponsorluğunu, Pirelli Prometeon ve BPW Otomotiv üstelendi. Shell, Vegatrans ve İntermobil gümüş sponsor;  Asco Soğutma, Aspöck, Atiz Lojistik, BASF, Çıvgın Boya, DYO, Gümaş, Kadesan, Knorr Bremse, Kozmaksan, Mobilite, Ak-Set, Turkish Machinery ise destek sponsorları olarak zirveye destek verdi. Zirvede; “Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak”, “Üst Yapı Sektörünü Bekleyen Fırsat ve Tehditler”, “Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” konulu 3 ayrı panel düzenlendi.

ABONE OL