SON DAKİKA
Kobi Salı 18 Kasım 2025 02:49

HEDEFLERİ 5 YIL İÇİNDE 100 MİLYON DOLAR CİRO

Turizm ve finans kökenli girişimcilerin kurduğu, yapay zeka destekli çağrı merkezi asistanı DRING AI, henüz birinci yılını doldurmasına rağmen rotasını globale çevirdi. Şirketin CEO'su Arda Cezzar, "Türkiye'de bu işin yapılabildiğini kanıtladık. Hedefimiz 5 yıl içinde yıllık 100 milyon dolar ciroya ulaşmak" dedi

Hedefleri 5 yıl içinde 100 milyon dolar ciro

Hakan ÖZBAY

Turizm sektöründe yaşanan "cevapsız çağrı" ve "yabancı dil" sorununa çözüm bulmak amacıyla 2024 yılı Ekim ayında kurulan DRING AI, kısa sürede geliştirdiği teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Arda Cezzar, otelcilikten sağlık turizmine, gayrimenkulden ihracata kadar pek çok alanda hizmet veren girişimin başarı hikayesini ve gelecek hedeflerini anlattı. Cezzar, geliştirdikleri hibrit model sayesinde yapay zekanın insanla uyumlu çalıştığını ve şimdiden Avrupa pazarına açıldıklarını duyurdu.

FİKİR CEVAPSIZ ÇAĞRI SORUNUNDAN DOĞDU

Girişimin, sektördeki gerçek bir ihtiyacı gözlemleyerek doğduğunu belirten Arda Cezzar, çıkış noktalarını şöyle özetledi: "Kurucu ortaklar olarak finans ve turizm kökenliyiz. Otelcilerin özellikle sezon yoğunluğunda telefonlara bakamadığını, bu yüzden ciddi bir müşteri ve rezervasyon kaybı yaşadığını gördük. Ayrıca sağlık turizminde yurt dışından gelen hastalarla Almanca, Rusça, Fransızca gibi dillerde iletişim kurmak gerekiyordu. Bu temas kurulamadığında iş kaçıyordu. Biz bu problemi çözmek için yola çıktık."

Şu anda 30’un üzerinde dilde hizmet verebildiklerini belirten Cezzar, "Türkçe, İngilizce, Almanca ve İspanyolca en sık çalıştığımız diller. Ancak Arapça, Fransızca ve Flamanca gibi dillerde de talepler alıyoruz" dedi.

YAPAY ZEKA VE İNSAN "HİBRİT" ÇALIŞIYOR

DRING AI'ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin "hibrit çalışma modeli" ve "entegre sistemler" olduğunu vurgulayan Cezzar, sistemi şöyle anlattı: "Biz sadece bir sesli asistan değiliz. Yapay zekamız, müşteriyi karşılıyor, soruları yanıtlıyor ancak bilmediği bir konu olduğunda 'Sizi arkadaşıma aktarıyorum' diyerek çağrıyı insan personele yönlendirebiliyor. Ayrıca görüşme sonrası e-mail atabiliyor, WhatsApp’tan yazışmaya devam edebiliyor, ödeme linki veya konum gönderebiliyor. Yani tam anlamıyla bir 'mesai arkadaşı' olarak konumlanıyor."

Sadece turizm değil, Remax gibi gayrimenkul ofisleri ve İhracat Geliştirme Merkezi ile yaptıkları iş birlikleriyle ihracatçıların da yanında olduklarını belirten Cezzar, finans sektörü için de özel kapalı devre (on-prem) sistemler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

MACARİSTAN ÜZERİNDEN AVRUPA’YA AÇILACAKLAR

Birinci yıllarını kutlarken globalleşme adımlarını hızlandırdıklarını söyleyen Arda Cezzar, Macaristan merkezli büyük bir otel rezervasyon sisteminin pazar yerine girdiklerini açıkladı. Cezzar, "Bu sayede Avrupa Birliği başta olmak üzere 70’in üzerinde ülkede otelciler bizim ürünlerimizi kullanabilir hale gelecek. Hırvatistan’dan bir otel veya Polonya’daki bir klinik artık bizimle çalışabilecek" diye konuştu.

Henüz ilk yıllarında, potansiyel olarak 500 bin dolarlık anlaşma hacmine ulaştıklarını belirten Cezzar, gelecek vizyonunu ise oldukça iddialı bir rakamla ortaya koydu.

"5 yıl sonrası için planınız nedir?" sorusunu yanıtlayan Cezzar, şunları söyledi: "Yıllık 100 milyon dolar ciroyu geçmek istiyoruz. Neden olmasın? Türkiye’de çok zeki, çok çalışkan insanlar ve enteresan networkler var. Doğru bakış açısı ve çalışmayla bu rakamlara ulaşmak mümkün. Birinci günden itibaren global düşünen bir firmayız ve bunu Türk bir ekiple başarma azmindeyiz."

GİRİŞİMCİLERE TAVSİYE

Açıklamalarında girişimci adaylarına da seslenen Cezzar, fikirden ziyade uygulamanın önemine dikkat çekti. Cezzar, "Fikir sadece bir başlama noktasıdır. Asıl değer, o fikrin her sabah uyandığınızda uygulanabilmesidir. Yola çıktığınızdaki fikirle yoldaki fikir asla aynı kalmaz, sürekli evrilir. Girişimcilik; iyi niyet edip, çok çalışıp, sonra da biraz tevekkül etme işidir" diyerek sözlerini noktaladı.

ABONE OL