Dolar $
32.22
%0.02 0
Euro €
34.94
%0.12 0.04
Sterlin £
41.13
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
3937.31
%-0.35 -13.47
SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 16 Ocak 2023 02:58

HEDEF HALKA ARZ İLE ULUSLARARASI MARKA OLMAK

Türkiye'nin yerli trafo ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, şirketin halka arzından elde edeceği kaynakla uluslararası marka olmayı amaçlıyor.

Hedef halka arz ile uluslararası marka olmak

Astor Enerji, Borsa İstanbul (BIST) ve Sermaye Piyasası Kurulu denetimlerinin ardından talep toplama sürecini dün tamamladı. Şirketin 18 Ocak'ta yapılacak "Gong Töreni" ile BIST'te işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Firmanın finans, yatırımcı ilişkileri, muhasebe ve mali işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan, Astor Enerji'nin 40 yıllık geçmişiyle kendi sektöründe öncü bir kuruluş olduğunu söyledi.

Şirketin dağıtım ve güç transformatörleri, yüksek gerilim ve orta gerilim kesicileri ürettiğini ifade eden Doğan, "Sektöründe, Türkiye'de ve Avrupa'da tek çatı altında faaliyet gösteren en büyük üretim şirketlerinden bir tanesiyiz. Fabrikamızın üzerinde çatı GES'imiz var. Fabrikamızın elektriğini tamamen buradan üretiyoruz." dedi.

Doğan, üretim yaparken kalite ve verimliliğe önem verdiklerini belirterek, şirketin AR-GE Merkezi Belgesi'ne sahip olduğunu dile getirdi. Doğan, bu alana büyük yatırım yaptıklarını, AR-GE faaliyetleri kapsamında daha önce yurt içinde üretilmeyen ürünleri de ürettiklerini ve bu durumun ithal ikamesi sağladığını anlattı.

Doğan, “Tüm ülkeler enerji yatırımları yapıyor. Yenilenebilir enerjinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Paris İklim Anlaşması ile beraber ülkeler belli taahhütlerde bulundular. Bir taraftan karbon salımını azaltıyorlar, bir taraftan da yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyorlar. Türkiye'de de bu alanda ciddi yatırımlar söz konusu” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR