Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Perşembe 28 Kasım 2019 02:20

HEDEF DAHA ÇOK KADIN

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), 'Avrupa Birliği Yerel STK'lar Hibe Programı Yönetim Kurulunda Daha Çok Kadın Projesi' kapsamında, Brüksel ve Londra'da ziyaretler gerçekleştirdi. Avrupa'daki, kadın ve iş dünyası temsilcilikleri, kamu ve özel sektörden kurumlarla bir araya gelen Dernek, Türkiye ve Avrupa'da ortak proje ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Dernek, kurumların yönetim kurullarında yer alan kadın oranını artırarak toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamayı hedefliyor.

Hedef daha çok kadın

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), TÜSİAD AB Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleşen ilk Avrupa temasında, Brüksel’de yer alan Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosunda cinsiyet eşitliği çalışmaları yürüten ekiplerle, Avrupa’daki kadın, iş dünyası oluşumları ve temsilcileri ile buluştu.

YKKD Başkanı Hande Yaşargil, YKKD Yönetim Kurulu Üyesi Hande Ocak Başev ve YKKD Genel Sekreteri Selen Okay Akçalı’dan oluşan temsilciler, Professional Women International Brüksel, KAGIDER Brüksel Temsilciliği, Türkiye AB Büyükelçiliği, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü Türkiye bölümü ve AmCham EU gibi kurumlarla bir araya geldi.

Brüksel ziyaretinin ardından 25-26 Kasım tarihlerinde Londra’ya geçen YKKD temsilcileri, YKKD Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş ve Burçak Güven’in katılımı ile Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği, EBRD, Yüzde30 Kulübü İngiltere, Women on Boards UK ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

YKKD Başkanı Hande Yaşargil, Avrupa Birliği Yerel STK’lar Hibe Programından yüksek oranda faydalandıklarının altını çizerek “Bu temaslar ile gördük ki; güçlü kasımız olan Şirketler arası Mentorluk ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifika Programımız Brüksel ve Londra’da büyük bir memnuniyetle takip ediliyor. Özellikle AB’ye aday ülkelere yön verebileceğimize dair görüşler almak bizi oldukça memnun etti. Ek olarak ülkemizde ve pek çok Avrupa ülkesinde sadece özel sektörde değil kamuda da yönetim Kurulunda kadın oranı konusunda gidilecek yol olduğunu anladık. YKKD olarak 2020’de yönümüzü hem Avrupa’ya hem de Anadolu’ya çevirdik. Güçlü Avrupa Birliği fonları kurgulayarak ülkemizde kamu ve Anadolu’da yapılmamış olanı yapmak, Türkiye’de Yönetim Kurulunda Kadın oranını önemli ölçüde artırmak ve dolayısıyla toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR