SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cumartesi 07 Kasım 2020 18:15

HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK

2014 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında örnek olacak projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hayvancılığa büyük destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin alanında en büyük projesi olma özelliğine sahip Mera Islah Projesi kapsamında Karamurat ve Sarnıç Mahallelerinde gübre ve tohum dağıtıldı.

108 bin dönüm ıslah edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ, Türkiye'deki büyükşehirler içinde arazinin büyük çoğunluğunu tarımda kullanan tek büyükşehir. Şehrimizin bu tarımsal potansiyelini çok iyi değerlendirmek zorundayız. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana toplam 325 bin dönüm meranın 108 bin dönümünü ıslah ettik. Bu çalışmalar sonucu elde ettiğimiz 32 bin ton kaba yemi de üreticilerimize dağıttık. Namık Kemal Üniversitesi'nin desteği ile de proje yeni bir ivme kazanmış oldu" şeklinde konuştu.

Meralardan karşılandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan Mera Islah projesi ile toplamda, 108 bin dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verim 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarıldı. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış oldu.