Dolar $
32.94
%0.04 0.01
Euro €
35.37
%-0.03 -0.01
Sterlin £
41.8
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4027.43
%-0.43 -17.33
SON DAKİKA
AA | Tarım ve hayvancılık Cumartesi 15 Haziran 2024 17:41

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNDEN KURBANLIK ALACAKLARA ÇAĞRI

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, vatandaşlara kurbanlık satın alacaklara çağrı yaparak, "Kurbanın alınacağı adres kurban pazarlarıdır. Almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir." dedi.

Hayvan yetiştiricilerinden kurbanlık alacaklara çağrı

Çelik, Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde AA muhabirine, yetiştiricilerin, söz konusu pazar alanına belli sayıda hayvan getirdiğini söyledi.

"Üzülerek ifade edeyim, yetiştiricilerin burada bugüne kadar ortalama satış oranı yüzde 20 civarında. Bu sonuç bizi tatmin etmiyor." diyen Çelik, vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle pazarlarda durgunluk yaşandığına işaret etti. Çelik, bazı marketlerde yapılan kurbanlık satışlarının da durumu olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Marketlerin çok çeşitli et satışı yaptığını belirten Çelik, "Kurbanın alınacağı adres kurban pazarlarıdır. Kurban kesilecek yerleri vatandaşlara gösteriyoruz. Belediyelerimiz her türlü imkanı veriyor. Almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir. Ben de kurban pazarından aldığım küçükbaş hayvanı bayramın birinci günü keseceğim." diye konuştu.

Nihat Çelik, pazar yerlerinde satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini aktardı. Tarım ve Orman Bakanlığının her Kurban Bayramı'nda Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkların alımını yaptığını hatırlatan Çelik, geri gönderilecek hayvanlar için de lojistik destek sağlandığına dikkati çekti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR