Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Otomotiv Cumartesi 31 Ağustos 2024 02:03

HAYIRSEVERLİK ÇALIŞMALARINI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜYOR

Chery sadece üstün kaliteli ve inovatif otomobilleri ile değil, aynı zamanda küresel hayırseverlik konularında gösterdiği özel ilgiliyle de dikkat çekiyor. Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery, 2023 yılında 46 milyon Çin Yuanı'nı aşan bağış tutarıyla kamu yararına olan birçok aktif projede yer aldı ve topluma katkıda bulundu. 2023'te Chery, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile iş birliği yaparak, dünya genelindeki eğitim programlarını desteklemek amacıyla 6 milyon dolar bağışladı ve marka 2023 yılında Türkiye'deki deprem yardım çabaları sırasında felaket bölgelerine yardım sağlayan ilk otomotiv şirketi oldu.

Hayırseverlik Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery, giderek küreselleşen dünyada sadece üstün kaliteli otomobilleri ve teknolojisiyle endüstriye öncülük etmekle kalmıyor, aynı zamanda önemli hayır bağışları ve etkili projelerle sosyal sorumluluk konularında da ilk sırada yer alıyor. 2023 ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) raporuna göre Chery’nin 2023 yılındaki hayırseverlik harcamaları 46 milyon Çin Yuanı’na ulaştı. Bu kapsamda marka, özellikle çocuk gelişimi, çevre koruma ve afet yardımı alanlarındaki çeşitli girişimlerle markanın sosyal etki alanını artırarak bu konulardaki hassasiyetinin ve farkındalığının altını bir kez daha çizmiş oldu.

Chery ve UNICEF’ten 6 milyon dolarlık küresel bir iş birliği!

Ekim 2023'te Chery, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile iş birliği yaparak, dünya genelindeki eğitim programlarını desteklemek amacıyla 6 milyon dolar bağışladığı iki yıllık küresel iş birliği projesini başlattı. Bu proje kapsamında Chery, Çin, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerdeki eğitim fırsatlarını artırarak çocuklar ve gençler için daha kapsayıcı, sağlıklı ve küresel bir öğrenme ortamı sağlıyor. Böylece Chery, sadece otomotiv endüstrisinde değil, küresel hayırseverlik konularında da öncü ve lider konumunu desteklemiş oluyor. UNICEF ile gerçekleştirilen bu özel iş birliği sayesinde küresel çocuk eğitimi alanındaki ilerlemeyi ve sosyal etki alanını desteklemeyi amaçlayan Chery, daha fazla çocuğun eşit eğitim ve bakım imkanlarına erişmesini sağlıyor. Chery ve UNICEF arasındaki bu güçlü ittifak sayesinde küresel çocuk eğitiminin ilerlemesi oldukça güçlü bir ivme kazanıyor.

Chery ve Doğa Koruma Birliği’nden (IUCN) “Doğayı Koruma” Projesi!

2023 yılında Chery, Çin’in Wuhu kentinde Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) ile bir Mutabakat Zaptı imzalayarak Doğayı Koruma projesinin resmi başlangıcını gerçekleştirmiş oldu. Bu önemli iş birliği, ormanlar, sulak alanlar ve okyanuslar için yeni bir ekolojik koruma ve restorasyon modeli sağlamasının yanı sıra karbon nötrlüğe doğal faydalara ve küresel sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. Doğal afetlere olabilecek en hızlı şekilde yanıt vermeyi amaçlayan Chery, 2023 yılında bağışlar başta olmak üzere, acil ihtiyaç malzemelerinin temini ve lojistik destek gibi önemli yardım konularında Çin'in Gansu ve Qinghai bölgeleri ve Türkiye'deki büyük depremden etkilenen bölgelere yardım sağladı. Özellikle Chery, Türkiye'deki deprem yardımına destek veren ilk otomotiv şirketi olarak öne çıktı. Sosyal sorumluluk anlamında yeni bir sayfa açan Chery, sorumlu ve duyarlı bir kurumsal vatandaş olma ilkesine bağlı kalarak ESG uygulamalarını geliştirmeye, derinleştirmeye ve çocuk gelişiminin yanı sıra çevre koruma ve afet yardımı alanlarında yatırımlarını artırmaya devam edecek. 

Küresel hayırseverlik konularında liderliğini ve öncü konumunu sürdüren marka, ayrıca “çifte karbon” konusundaki kararlığını göstermek amacıyla nisan ayında T2X platformunda üretilen ve yeni nesil Qpower teknolojisiyle donatılmış olan TIGGO 9 modelini Pekin Otomobil Fuar’ında ilk kez tanıttı. TIGGO 9, hafif tasarımı ve gelişmiş özelliklerinin yanı sıra çevreci güç aktarma sistemiyle de büyük beğeni topladı.