Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 29 Ağustos 2024 02:25

HAVA SAVUNMA FIRKATEYNİ PROJESİ SON ŞEKLİNİ ALDI

Türk hava sahasının savunma ve radar sistemleriyle entegre edileceği Çelik Kubbe konseptinin açıklanmasının ardından, uzun süredir gündemde olan hava savunma fırkateyni projesinin son şeklini aldığı açıklandı.

Hava savunma fırkateyni projesi son şeklini aldı

Deniz kuvveti gemilerini koruyacak bir platform olarak nitelenen TF-2000 projesinde, sensör ve füzelerin çok büyük bir kısmı son dönem geliştirilen ürünlerden oluşacak. Gemiyi İstanbul Tersanesi Komutanlığı inşa edecek. Savunma sanayiinde son dönemde Türkiye’nin hava savunmaya yönelik sistemleri öne çıkmaya başladı. ASELSAN’nın ana entegratör olduğu ve Türkiye hava sahasının çok çeşitli savunma ve radar sistemleriyle entegre edileceği Çelik Kubbe konseptinin açıklanmasının ardından, uzun süredir gündemde olan hava savunma fırkateyninin de son şekline getirildiği açıklandı. Hava savunma fırkateyni, MİLGEM ile başlayan çeşitli amaçlara yönelik deniz kuvvetleri modernizasyonunun devamı nitelikli olması yanında, sınır dışında hem ülkenin hem de diğer deniz kuvveti gemilerini koruyacak bir platform olarak niteleniyor. TF-2000 projesinde sensör ve füzelerin çok büyük bir kısmı son dönem geliştirilen ürünlerden oluşacak. Gemiyi İstanbul Tersanesi Komutanlığı inşa edecek. Öte yandan, Türkiye, yakın zamanda bir uçak gemisi tasarımı başlattığını da duyurmuştu.  

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi geminin genel tasarımını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından da geminin detayları belli olmaya başladı. 

TF-2000 hava savunma harbi muhribinde silah ve radar sensör sistemlerinin çok büyük kısmı yerli şirketler tarafından gerçekleştirilecek. Yerlilik oranının yüzde 85’lerde olacağı tahmin ediliyor.