Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 16:00

HATAY'DA 'AHŞAP BİNALARIN TEŞVİK EDİLMESİ PROJESİ'NİN SAHA ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay, 19 Temmuz (Hibya) - Hatay'da Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Enerji Verimli Düşük Maliyetli Ahşap Binaların Teşvik Edilmesi Projesi" kapsamında saha çalışmaları yapıldı.

Hatay'da 'Ahşap Binaların Teşvik Edilmesi Projesi'nin saha çalışmaları gerçekleştirildi

Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda; üniversiteler iş birliği ile yürütülen “Enerji Verimli Düşük Maliyetli Ahşap Binaların Teşvik Edilmesi Projesi “ kapsamında saha çalışmaları yapıldı.

Çalışmalara, Hatay Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut’un ev sahipliğinde İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanı İrfan Filik, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Uzmanı Mustafa Şahiner, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların temsilcileri katıldı.

Enerji verimli düşük maliyetli ahşap yapıların tanıtımı ile deprem bölgesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ahşap yapıları yerinde incelendi.

Yapımı tamamlanarak kullanıma açılan Hassa Orman İşletme Şefliği İdari Binası ve Lojmanları ile yapımı devam eden İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü ve Arsuz Orman İşletme Şefliği İdari Binası ve Lojmanları yerinde incelendi.

Türkiye’de Düşük Maliyetli Enerji Verimli Ahşap Binaların Teşvik Edilmesi kapsamında yapımı devam eden ve yapılacak ahşap yapıların tasarımı, kontrolü konuları ile deprem bölgesinde yapılan binaların yerinde görülmesi hakkında arazi çalışması ve toplantılar gerçekleştirildi.