Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.04
%0.08 0.03
Sterlin £
42.82
%-0.04 -0.02
Çeyrek Altın
4229.4
%0.7 28.94
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Enerji Pazartesi 15 Temmuz 2024 09:49

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ A.Ş KATAR'IN DEV LNG PROJELERİNDE GÜÇLÜ BİR OYUNCU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!

Hareket, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alanında dünyanın en büyük ihracatçısı olan Katar'da, 28,5 milyar dolarlık Kuzey Sahası Doğu Genişletme (North Field Expansion- NFE) projesinde önemli bir rol üstleniyor. Bu büyük projede, 6 uluslararası müteahhit şirket ile yapılan toplam 18 milyon Dolar tutarındaki vinç kiralama anlaşmaları kapsamında, Hareket tarafından sağlanan 47 adet vinç, şantiyeye teslim edildi.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş Katar'ın Dev LNG Projelerinde Güçlü Bir Oyuncu Olma Yolunda İlerliyor!

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesiyle Hareket, Katar’ın dev LNG projelerinde kritik bir rol oynamaya devam ediyor. Kuzey Sahası Genişletme projelerinin ilk fazı olan NFE’de ana ağır kaldırma tedarikçisi konumunda olan Hareket, ikinci fazdaki 15 milyar dolar değerindeki Kuzey Sahası Güney (North Field South- NFS) projesinde de bu pozisyonunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 43,5 milyar Dolar değerindeki bu iki proje fazı ile Katar, LNG üretim kapasitesini yıllık 77 milyon tondan 126 milyon tona çıkarıyor. Katar, 2030 vizyonu doğrultusunda LNG tesis yatırımlarına devam ederken, bu projeler Hareket için de bölgeyi cazip bir pazar haline getiriyor.

 

Hedef, Bölgenin Güçlü Oyuncusu Olmak!

 

Hareket, 75 kişilik tecrübeli ve güçlü ekibi ile yeni ekipman yatırımları sayesinde, bölgedeki en güçlü oyuncu olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu başarı, Hareket’in sektördeki konumunu daha da güçlendirerek uluslararası arenada bilinirliğini artırıyor. Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Abdullah ALTUNKUM, bu projedeki rollerini değerlendirerek, “Katar’ın dev stratejik projelerinde yer almak, global pazardaki payımızı daha da artırmak adına büyük bir adım. Yaptığımız yatırımlar ve güçlü yapılanmalarımız sayesinde, bölgede ve uluslararası arenada daha fazla tanınan ve tercih edilen bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz,” dedi.

 

“Gelecek projeler için de bölgedeki varlığımızı daha da pekiştireceğiz.” 

 

Hareket Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Abdullah ALTUNKUM ayrıca bu büyük projelerde yer alarak global pazarda daha güçlü bir oyuncu olma hedefine ulaştıklarını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Yaptığımız yatırımlar ve stratejik adımlar ile dünyanın en büyük vinç firmalarının yer aldığı IC100 listesinde, 16 basamak yükselerek Türkiye'de 1., Avrupa'da 11. ve Dünya genelinde 33. sıraya yerleşmiştik. Bu başarımız yaptığımız yatırımlarımızın ve stratejik adımlarımız, bize büyük projelerde yer alma ve sektördeki konumumuzu güçlendirme fırsatı sunuyor. Katar Energy gibi büyük şirketlerin bize duyduğu güven, bölgedeki varlığımızı daha da pekiştirmemize olanak sağlıyor. Bu stratejik projelerde yer almak, bizim için sadece bir başlangıç. Gelecekte de büyük projelerde yer alarak global pazarda daha güçlü bir oyuncu olacağız ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenle sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceğiz,” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR