Dolar $
32.84
%-0.03 -0.01
Euro €
35.66
%0.02 0
Sterlin £
42.45
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4197.16
%0.43 17.87
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Sanayi Çarşamba 24 Temmuz 2024 10:41

HAREKET, 2200 TONLUK DEV PALETLİ VİNÇ İLE GÜCÜNÜ ZİRVEYE TAŞIYOR!

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesiyle öne çıkan Hareket, 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla mega projelerdeki kaldırma operasyonlarına yeni bir boyut kazandırıyor. 8 Temmuz'da Dubai'de yapılan lansmanla çalışmalarına başlayacağı duyurulan teknoloji harikası vinç, Hareket'in küresel varlığını pekiştiriyor.

Hareket, 2200 Tonluk Dev Paletli Vinç ile Gücünü Zirveye Taşıyor!

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesi, güvenilirliği ve yüksek hizmet standartlarıyla; yük mühendisliği, proje taşımacılığı ve ağır yük kaldırma alanlarında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Hareket, 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla sektördeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

 

Merkez ofisi İstanbul’da bulunan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Tanzanya, Senegal, Polonya ve Ukrayna başta olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da hizmet veren Hareket, yatırımını gerçekleştirdiği dünyanın sayılı büyüklükteki paletli vincinin lansmanını yaptı. 2200 ton kapasiteli paletli vinç, mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında kullanılabilecek bir teknoloji harikası olarak dikkat çekiyor.

 

Kaldırma kapasitesinin büyüklüğü sayesinde dünyanın en yüksek kaldırma kapasiteli ve en büyük paletli vinçlerinden biri konumundaki 2200 tonluk vinç, tam konfigürasyon kurulduğunda 216 metre boyutuna ulaşıyor. Vincin parçaları demonte halde bir yerden bir yere yaklaşık 150 adet nakliye aracı ile taşınabiliyor. Bu büyüklük ve yüksek kaldırma kapasitesine sahip paletli vinç, sektörel olarak son derece dikkat çekici ve mega projeler açısından kilit ekipman özelliği taşıyor.

 

Mega Projelere Hareket Geliyor! 

 

Bu yatırım, Hareket’e mega projelerde yer alma fırsatı, mühendislik hizmetlerimizi daha etkin kullanabileceği projelerde bulunma imkânı sunuyor. Dünyadaki petrol ve gaz, petrokimya ve nükleer enerji projelerinde yer alabilme ve bölgesel ve küresel çapta rakiplerinin önüne geçme olanağı sağlıyor. 

 

Yapılan yatırımın artık projeler ile hayat bulacağını belirten Hareket Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Abdullah ALTUNKUM Dubai’de gerçekleşen lansmanda, bu yatırımla birlikte uluslararası arenada daha da güçlenip, küresel varlıklarını genişleteceklerini vurgulayarak şunları ifade etti: “Hareket olarak, 2200 ton kapasiteli yeni paletli vincimizle büyük ölçekli projelerde yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Bu yatırımımız, sadece Hareket’in küresel varlığını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda sektördeki liderliğimizi pekiştirecektir. Mega projelerde yer almak ve mühendislik hizmetlerimizi daha etkin kullanabilmek için bu önemli adımı atmaktan gurur duyuyoruz. Gelecek yatırım planlarımız arasında yer alan ikinci bir 2200 ton kapasiteli vinç ile toplamda 4000 ton kaldırma kapasitesine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu sayede, ekipman parkımızın çeşitliliğini daha da artırarak, mühendislik ekibimizin birçok yeni başarı hikayesi yazacağına inanıyorum. Bu yatırımı yapmamızın nedeni, Hareket’in küresel varlığını genişletmek, uluslararası arenadaki projelerde etkinliğimizi artırmak ve Orta Doğu’da planlanan projelerde bu kapasitede bir vince ihtiyaç duyulduğunu görmemizdir. Gelişmiş filomuzla ve uzman ekibimizle başarılarımız çoğaltacağımıza inancımız tam.” dedi. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR