HALKA AZ EDİLİYOR
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Anadolu Jet ve Turkish Cargo'yu ayrı birer şirket olarak yapılandırarak halka arz ya da inorganik büyümeye gitmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gazete temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenleyen Aycı, Turkish Cargo'yu ayrı bir şirket halinde yapılandıracaklarını belirterek, "Kısa sürede kuruluş tescili yapılır. Teknoloji şirketi kurduk. Anadolu Jet'i de önümüzdeki yıl şirketleştireceğiz. Amacımız bu şirketleri ayrıştırıp halka arz ya da inorganik büyüme yapmak...Danışmanlık firmalarıyla şirket kuruluşu için çalışırken bu iştiraklere birçok ortaklık teklifi aldık. Aceleci değil, akıllı hamleler yapacağız" diye konuştu.
Pandemi döneminde şirketin tasarruf politikası uyguladığını belirten Aycı, yaklaşık 1.1 milyar dolar tasarruf sağladıklarını, tasarurf oranının %53'ü bulduğunu söyledi.
Aycı, "Personel maaşındaki düşüş bu rakamın bir bölümünü oluşturuyor. Yatırım harcamalarındaki azaltma, giderlerin kısılması da etkili oldu" dedi.
NAKİT POZİSYONUMUZU KORUDUK
Pandemi sürecini şirketin krize girildiği yıla yakın bir nakitle kapattığını, bu anlamda pozisyonunu koruduğunu belirten Aycı, "Esas faaliyet kârında da bir çeyrek hariç son çeyrek netleşmedi ama iyi bir yıl oldu. Elbette zarar yazacağız ama rakiplerimizden bu anlamda olumlu ayrışacağız. Üstelik, rakiplerimiz bu süreçte milyar eurolar mertebesinde devlet yardımı aldı. Birçok çalışanını işten çıkardı" dedi.