Dolar $
33.95
%0.21 0.07
Euro €
37.54
%0.05 0.02
Sterlin £
44.6
%0 0
Çeyrek Altın
4449.83
%-0.12 -5.48
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 20 Aralık 2019 12:36

HALİÇ'TE GÜNDEM TİCARETİN

Ekonomide kayıt dışılığı düşüren ve işletmelerin büyümesini sağlayan e-fatura konusu Türkiye'nin yeni ekonomi gazetesi Analiz, Kanal Ekonomi ve Gazete Ekonomi'nin sponsonluğunda Haliç Üniversitesi ev sahipliğinde Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu'nda bugün saat 14.30'da gerçekleştiriliyor. "E-Fatura'da Yeni Arayışlar" başlığıyla yapılacak konferansa Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Kenan Yavuz, Meslekte Birlik İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) Başkanı Ethem Yüksel Kahveci ve Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanı Doğan Ufuk Güneş konuşmacı olarak katılacak. Konferansın moderatörü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak.

Haliç'te gündem ticaretin

Muhasebe sistemleriyle çok rahat entegre olabilen ve ticareti kolaylaştıran e-fatura uygulamaları Haliç Üniversitesi’nde konunun uzmanları tarafından masaya yatırılıyor.

Ekonomide kayıt dışılığı düşüren ve işletmelerin büyümesini sağlayan e-fatura konusu Türkiye’nin yeni ekonomi gazetesi Analiz, Kanal Ekonomi ve Gazete Ekonomi’nin sponsonluğunda Haliç Üniversitesi ev sahipliğinde Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda bugün gerçekleştiriliyor.

Yılbaşından itibaren zorunlu geçişin gerçekleştirileceği e-Arşiv Fatura Uygulaması ile ilgili konuların da gündeme geleceği konferansta e-fatura uygulamalarında akla takılan sorulara cevap aranacak. 

“E-Fatura’da Yeni Arayışlar” başlığıyla gerçekleştirilecek konferansa Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Kenan Yavuz, Meslekte Birlik İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) Başkanı Ethem Yüksel Kahveci ve Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanı Doğan Ufuk Güneş konuşmacı olarak katılacak. Konferansın moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak yapacak.

E-faturada avantajlar anlatılacak

Avantajları arasında en çekici olanının maliyetleri düşürmesi olarak ifade edilen e-faturayla ilgili konuşmacıların daha çok kayıt dışılığın önlenmesi, yanlış bilgilerin düzeltilmesi, belge karşılaştırma ve eşleştirilmesi gibi işlemlerin iş gücüne katacağı değerler masaya yatırılacak. Konferansta e-faturanın ayrıca küçük şirketlerin büyümesine yardımcı olacağı ve büyük şirketlerin de tasarruf etme imkanının yanında ekonominin büyümesine de katkı vereceği belirtilecek.

E-fatura uygulamasında dijital arşivin öneminin belirtileceği konferansta, fatura kayıplarının önüne geçileceği, aranan faturaların saniyeler içinde bulunabileceği, kargo yoluyla ulaştırılan faturaların durumu konu edilirken, uygulamanın fatura basım ve gönderim süreçlerinde kağıt tüketimini ve çevreci bir yaklaşım olduğu da belirtilecek.