Dolar $
32.57
%0.07 0.02
Euro €
35.06
%0.02 0
Sterlin £
41.37
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4016.71
%0.38 14.85
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | Kripto Para Pazartesi 01 Temmuz 2024 12:34

HAFTAYA GÜÇLÜ BAŞLAYAN BİTCOİN %3 ÜZERİNDE ARTIŞ İLE 63 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Yeni haftanın ilk gününde Bitcoin 63.025 dolar, Ethereum da 3.480 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,27 trilyon dolar. Bitcoin'in piyasa değeri 1,24 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri 418 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Haftaya güçlü başlayan Bitcoin %3 üzerinde artış ile 63 bin doların üzerine çıktı

Bitcoin, haziran ayında %7’ye yakın düşüşten sonra temmuz ayında güçlü bir toparlanma yaşayabilir. Coinglass verilerine göre, Bitcoin'in haziran ayındaki performansı tarihi olarak ortalama %0.35'lik düşüş gösterdi. Veriler, haziran ayında düşüşle kapanan yıllarda Bitcoin'in temmuz ayında ortalama %7.42’lik bir artışla geri döndüğünü gösteriyor. Genel olarak Bitcoin son 11 yılın 7 tanesinde temmuz aylarında en az %8’lik bir aylık kazanç sağladı. Bazı analistler, temmuz ayında yaşanan hızlı tarihsel toparlanmalara dikkat çekti ve son altı yılın her birinde temmuz ayının ilk birkaç haftasında Bitcoin’in minimum %28’lik kazanç sağladığını belirtti. Ancak, temmuz ayının alışılmadık derecede zor geçebileceğini öngören bazı analistler de var; Alman hükümetinin büyük miktarda Bitcoin satışı devam etmesi ve yaklaşan Mt. Gox geri ödemeleri Bitcoin fiyatı üzerinde baskı oluşturabilir.

SEC, Ethereum ETF başvurusu yapanlara S-1 formlarını geri gönderdi, en az bir tur daha başvuru gerekiyor

The Block’un belirttiği kaynağa göre formlar hafif yorumlarla geri gönderildi. Yorumların düzeltilip formların 8 Temmuz’a kadar yeniden sunulması istendi. Kaynak, formlar geri gönderildiğinde bunun nihai başvuru olmayacağını belirtti. Bu, ETF’lerin işlem görmeye başlamadan önce en az bir kez daha başvuru yapılması gerektiği anlamına geliyor.

SEC, MetaMask'in aracı ve staking hizmetleri nedeniyle Consensys'e dava açtı

 

28 Haziran'daki şikâyete göre, Consensys 2020'den beri MetaMask Swaps aracılığıyla kayıt dışı aracı olarak faaliyet gösteriyor ve menkul kıymet teklif ve satışları yapıyor. Consensys'in bu faaliyetlerden 250 milyon dolardan fazla ücret topladığı ve yatırımcıları önemli korumalardan mahrum bıraktığı iddia ediliyor. SEC, Consensys'e karşı kalıcı bir tedbir ve sivil cezalar talep ediyor. SEC, Consensys'in Lido ve Rocket Pool staking programlarına yatırımları kolaylaştırarak kayıt dışı işlemlerde aracı olarak hareket ettiğini belirtiyor. Consensys, Nisan ayında Ether ve staking hizmetlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına itiraz ederek SEC'yi dava etmişti. Şirket, SEC'nin yetkisini aşarak kripto karşıtı bir gündem izlediğini savunuyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR