SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Çarşamba 02 Ekim 2024 02:58

GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALANLARI ŞART

Dünya çapında milyonlarca insanın güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarına sahip olmasını sağlamak her geçen gün daha önemli hale geliyor. Günümüzde dünya genelinde sayısız insan doğal afetler, altyapı yetersizlikleri ve yapı güvenliği sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Güvenli yaşam alanları inşa etmenin sosyal hayattan eğitime, sağlıktan sanayileşmeye kadar birçok alanda kritik rol üstlendiğini belirten Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, 13 Ekim Dünya Konut Günü kapsamında yaptığı açıklamada geleceğin şehirleri için güvenli ve sürdürülebilir yapı stoğunun şart olduğu ifade etti.

Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanları şart

merkeze alan, çevre ile uyumlu ve konforu ön planda tutan konut ihtiyacı giderek artıyor. Bu noktada kentsel dönüşüm başta olmak üzere tüm yeni konut projelerinde bu yaklaşımı dikkate alarak geleceğin sürdürülebilir kentlerine hayat verilebileceğini ifade eden Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, 13 Ekim Dünya Konut Günü kapsamında şu açıklamalarda bulundu: “Doğal afetlere karşı yönetmeliklere uygun inşa edilen, yangın güvenliği standartlarına uygun, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulması bir lüks değil zorunluluk. Üstelik modern inşaat teknolojileri ve mühendislik çözümleri sayesinde güvenli yapılar inşa etmek artık daha da kolay. Bu noktada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanları inşa etmek, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına atmamız gereken ilk adımların başında geliyor. Dolayısıyla insanı ve doğayı merkeze alan, dayanıklı, merkezi konumda ve kolay ulaşım olanaklarına sahip yeni projelerle bu süreci destekleyerek şehirlere kaliteli yapılar kazandırabiliriz.”

Konforu merkeze alan insan odaklı projeler yaşam kalitesini yükseltiyor

Yaşam kalitesini yükselten konforlu projelerin, kentsel dönüşümün başarısına ve kentlerin sürdürülebilirlik yaklaşımına büyük bir katma değer sağladığına dikkat çeken Murat Özdemir; “Bu tür projeler sadece temel güvenlik ve sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda bireylerin yaşam kalitesini artırarak daha sağlıklı, mutlu ve üretken bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunuyor. Konforlu projeler, yüksek standartlarda tasarlanmış iç mekânlar sunarak, yaşam alanlarının kullanıcı dostu, estetik ve fonksiyonel olmasını sağlıyor. Akıllı ev sistemleri, enerji yönetiminden güvenliğe kadar pek çok alanda kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor tesisleri gibi sosyal alanlar, sakinlerin sosyal yaşamlarını da destekliyor. Konforlu yaşam projeleri, ulaşım olanaklarına yakın, şehir merkezlerine ve diğer önemli noktalara erişimi kolay alanlarda konumlandığı için özellikle büyük şehirlerde büyük kolaylık sağlıyor. Kente değer katan yapıların mimarı Siltaş Yapı olarak biz de bu bakış açısıyla konut projeleri hayata geçiriyor, yaşama konfor katan projelerimizde güvenli, huzurlu ve keyifli bir yaşama imkân tanıyoruz” diye belirtti.