Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
SAĞLIK Cuma 16 Ağustos 2024 02:31

GÖZ KAPAĞI AMELİYATLARI YAYGINLAŞIYOR

Göz kapağı ameliyatlarının son yıllarda giderek yaygınlaştığını belirten Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Ayşe Yağcı, bu operasyonun hem sağlık hem de kozmetik nedenleriyle tercih edildiğini söyledi.

Göz Kapağı Ameliyatları Yaygınlaşıyor

Şikayetlerin çoğunlukla yaşa bağlı veya doğuştan gelen yapısal bozukluklar nedeniyle estetik kaygılar ve torbalanma üzerine olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yağcı, blefaroplasti (göz kapağı estetiği) ameliyatları ile tedavi gerçekleştirildiğini ifade etti.

GÖZ KAPAĞININ İŞLEVSELLİĞİ DÜZELTİLİYOR

Göz kapağı ameliyatları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayşe Yağcı: “Bu operasyon sadece estetik kaygılarla değil görmenin iyileştirilmesi amacıyla da yapılabilmektedir. Göz kapağı sarkması veya torbalanması gözün normal açılmasını veya kapakların tamamen kapanmasını engelleyebilir. Bu durumda ameliyat ile görme alanını açarak veya göz kapaklarının işlevselliğini düzelterek görme iyileştirmesi sağlayabilir.Özellikle üst göz kapağının sarkması bazı durumlarda göz kuruluğu veya gözde yorgunluğa neden olabilir. Bu durumda yine ameliyat ile, göz kapağının işlevselliği düzeltilerek göz sağlığını korumak amaçlanır. Doğuştan gelen anomaliler, göz kapağı anormallikleri veya yapısal bozukluklar nedeniyle yapılan ameliyatlar, göz kapağının doğru şekilde işlev görmesini sağlar” diye konuştu.

Prof. Dr. Yağcı şöyle devam etti: “ Ameliyatın amacı genellikle hastanın görünümünü iyileştirmek veya göz sağlığını korumak olarak özetlenebilir. Göz kapağı ameliyatları uzman bir doktor tarafından yapılır ve kişinin bireysel durumuna ve ihtiyaçlarına göre belirlenen bir tedavi planı doğrultusunda gerçekleştirilir”

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250