Dolar $
32.87
%0.09 0.03
Euro €
35.22
%-0.1 -0.03
Sterlin £
41.58
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
4026.65
%0.61 24.11
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Bankacılık Salı 25 Haziran 2024 17:23

GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI'NDA ÜST DÜZEY ATAMA

Türkiye'nin faizsiz finans prensiplerini benimseyen ilk yatırım bankası Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürlüğü'ne Yavuz Yeter getirildi.

Golden Global Yatırım Bankası'nda Üst Düzey Atama

Yavuz Yeter kimdir?

Golden Global Yatırım Bankası’nın Genel Müdürü olarak göreve başlayan Yavuz Yeter, 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Bankacılık ve Uluslararası Finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Bankacılık hayatına 1996 yılında Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Yeter, sırasıyla Halkbank’ta Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanlığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda Yatırım Bankacılığı ve Hazine Ürün Geliştirme Grup Müdürlüğü, Ziraat Bankası’nda Yurtdışı Şubeler, Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanlıkları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü ve Almanya Temsilciliği ve Ekonomi Ataşeliği görevlerinde bulundu.

Yurtdışı bankalarda Yönetim Kurulu üyelikleri de yapmış olan Yavuz Yeter, ülkemizin ilk sukuk ihracından yurtdışında banka kuruluşlarına ve faizsiz bankacılık esaslarında yenilikçi ürünlerin yapılandırılmasına kadar finans sektöründe önemli projelere de imza attı. Yeter, yirmi sekiz yıllık mesleki deneyimiyle; makroekonomi, merkez bankacılığı, finansal düzenlemeler, yatırım bankacılığı ve faizsiz bankacılık alanlarında geniş bir bilgi birikimine sahip. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR