Dolar $
33.15
%0.19 0.06
Euro €
35.94
%0.42 0.15
Sterlin £
42.59
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4218.2
%0.67 27.81
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Petrol Çarşamba 31 Temmuz 2024 11:01

GOLAN TEPELERİ SALDIRISININ ARDINDAN HAREKETLENEN PETROL FİYATLARI İSTİKRAR KAZANDI

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yapılan bir roket saldırısının ardından Orta Doğu'da çatışmanın genişleyeceği korkusu geçen haftaki fiyat kayıplarının altına bir zemin oluştururken, petrol fiyatları sabit kaldı.

Golan Tepeleri saldırısının ardından hareketlenen petrol fiyatları istikrar kazandı

Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 81-82 dolar ve ABD West Texas Intermediate (WTI) vadeli ham petrol kontratları 77-78 dolar düzeyinde hareket ediyor.

Brent ve WTI endeksleri geçen hafta Çin talebindeki düşüş ve Gazze'de ateşkes anlaşması umutları nedeniyle sırasıyla yüzde 1,8 ve yüzde 3,7 değer yitirmişti.

İsrail güvenlik kabinesi Pazar günü Başbakan Benjamin Netanyahu'nun hükümetine 12 genç ve çocuğun ölümüne neden olan saldırıya verilecek yanıtın “şekli ve zamanlaması” konusunda karar verme yetkisi verdi.

İsrail, saldırının sorumluluğunu reddeden İran destekli Hizbullah'a karşı Lübnan'da misilleme yapacağını ilan etti. İsrail jetleri Pazar günü güney Lübnan'daki hedefleri vurdu.

Gerilimin birçok cepheye yayılması ve daha geniş çaplı bir bölgesel çatışmaya dönüşme tehlikesi, yatırımcıların dünyanın en büyük petrol üreticisi bölgenin ham petrol üretimi üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişelerini artırıyor.

Bu ay açıklanan veriler, Çin'in toplam akaryakıt ithalatının 2024'ün ilk yarısında  yüzde 11 düştüğünü göstererek dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında daha geniş talep görünümüne ilişkin endişeleri artırdı.

Fiyatlar ayrıca Cuma günü, Nijerya'daki dev Dangote petrol rafinerisinin, rafinerideki teknik sorunların ardından ABD ve Nijerya ham petrol kargolarını yeniden sattığı haberi üzerine düştü.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR