SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 26 Eylül 2024 02:56

GOGREEN PLUS İLE ÖDÜL KAZANDI

DHL Express Türkiye, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde "Karbon Yönetimi" kategorisinde GoGreen Plus hizmetiyle ödül aldı. 19 Eylül 2024'te gerçekleştirilen ödül töreninde, şirketin lojistikte karbon emisyonlarını azaltma hedefi ve çevre dostu uygulamaları dikkat çekti.

GoGreen Plus ile ödül kazandı

GoGreen Plus, müşterilerine karbon emisyonlarını azaltma imkanı sunarak, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımını teşvik ediyor.

DHL Express Türkiye, bu hizmet aracılığıyla gönderi işlemlerinde ortaya çıkan karbon emisyonlarını dengelemeyi ve doğaya olan etkilerini azaltmayı amaçlıyor. Şirket, sürdürülebilir havacılıkta lider olma hedefiyle, lojistik sektöründe çevre dostu çözümleri benimsemeye devam ediyor.

DHL Express Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selver Yıldız Küçükkoyuncu, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “Lojistik sektöründe sürdürülebilirliği sağlama konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşma taahhüdü çerçevesinde geliştirdiğimiz GoGreen Plus, bu hedefe ulaşmamızda kritik bir rol oynuyor,” dedi. Ayrıca, çevresel kaygıların satın alma kararlarını etkilediğini belirten Küçükkoyuncu, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan memnun olduklarını ifade etti.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri, sektördeki en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. DHL Express Türkiye’nin sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi çözümlerinin ödüllendirilmesi, doğa dostu lojistiğin öncüsü olma kararlılığını pekiştiriyor. Şirket, çevresel etkilerini azaltmaya ve daha temiz bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek.