Dolar $
33
%0.13 0.04
Euro €
35.37
%0.07 0.02
Sterlin £
41.88
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
4026.22
%0.01 0.51
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | EKONOMİ Çarşamba 12 Haziran 2024 17:00

GLOBELİNK ÜNİMAR'DA EN YOĞUN İHRACAT ROTASI ABD OLDU

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Globelink Ünimar dış ticarette en çok etkileşim kurduğu ülkeleri açıkladı. Buna göre şirket, 2024'ün ilk 5 ayında ihracatta en çok ABD'ye, ithalatta ise Çin'e yoğunlaştı.

Globelink Ünimar'da en yoğun ihracat rotası ABD oldu

Küresel ticaretin bel kemiği olan lojistik sektörü, ihracatın artırılmasında kritik bir rol oynuyor. Etkili ve verimli lojistik hizmetleri, ürünlerin dünya pazarlarına zamanında ve güvenli bir biçimde ulaşmasını sağlayarak ekonomik büyümeye ve uluslararası ticaretin gelişmesine katkıda bulunuyor. Lojistik altyapısının güçlendirilmesi ihracatçıların rekabet gücünü artırırken, uluslararası pazarlara erişimi de kolaylaştırıyor.

Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından biri olan Globelink Ünimar’ın faaliyetlerinin önemli bir kısmını yurt dışı destinasyonlar oluşturuyor. 2024’ün ilk 5 ayında ithalat ve ihracatta önemli gelişmeler kaydeden Globelink Ünimar’ın en fazla ihracat hizmeti verdiği destinasyonlar ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Hindistan, Fransa, Birleşik Krallık ve Hollanda şeklinde sıralanıyor.

Şirketin bu ülkelere en çok taşıdığı ürünler olarak ise makineler, hayvansal ürünler, demir çelik, tekstil, plastik, mobilya, halı ve kilim, kereste ve parke dikkat çekiyor.

En fazla ithalat gerçekleştirilen ülke: Çin

Lojistik sektörü yalnızca ihracatta değil, ithalatta da önemli bir rol oynuyor. İthal edilen ürünlerin hızlı ve güvenli bir şekilde ülkeye girişini sağlayan lojistik sektörü, yerel pazarların ihtiyaçlarını karşılamada da kritik bir öneme sahip. İhracattaki başarısının yanında ithalat süreçlerinde de önemli başarılar elde eden Globelink Ünimar’ın en fazla ithalat gerçekleştirdiği ülkeler sırasıyla Çin, Fransa, Myanmar, Hindistan ve Hong Kong gibi ülkeler oldu. En çok ithalatı yapılan ürünler arasında ise hazır tekstil ürünleri, makineler, gıda maddeleri, elektrikli teçhizat, motorlu kara taşıtları, televizyon ve radyo alıcıları, çatal bıçak takımları, el aletleri, tıbbi ve cerrahi teçhizatlar öne çıktı.

Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Lojistik sektörü global ticaretin ayrılmaz bir parçası. Ürünlerin zamanında ve güvenli bir şekilde hedef pazarlara ulaşması, ithalat ve ihracatın başarısı için hayatı bir öneme sahip. Globelink Ünimar olarak, müşteri memnuniyetini ve süreçlerimizin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. En fazla ithalat ve ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında ABD, BAE, Suudi Arabistan, Fransa ve Hong Kong gibi ülkelerin yer alması bu çabalarımızın bir sonucu.” dedi.

Önümüzdeki dönemde ihracat ve ithalat pazarlarını daha da genişleterek mevcut pazarlardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefleyen Globelink Ünimar, Türkiye’nin ihracat ve ithalat hacminin artırılmasına yönelik çabalarını sürdürmeyi planlıyor.

ABONE OL