Dolar $
34.08
%-0 -0
Euro €
37.67
%0.05 0.02
Sterlin £
44.75
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
4462.83
%-0.41 -18.22
SON DAKİKA
Borsa Çarşamba 22 Mayıs 2019 07:50

GLOBAL PİYASALAR

Asya borsaları, Washington'un Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei'ye getirdiği kısıtlamaları geçici süreliğine gevşetmesine rağmen dünyanın iki büyük ekonomisi ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından kaynaklanan endişelerle satış baskısı altında.

Global piyasalar

Son aylarda dalgalı seyir izleyen Çin hisse piyasaları bu sabah yüzde 0.1 ekside işlem görürken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi eksi ile artı arasında dalgalandıktan sonra yatay seyretti.

Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi.

ABD'nin geçen hafta Huawei'nin ABD menşei ürünleri kullanmasını yasaklayarak Çin ile ticaret savaşında gerilimi daha da artırmasının ardından ABD Ticaret Bakanlığı Pazartesi günü Çinli şirketin ABD'li ürünleri kullanmasına 19 Ağustos'a kadar izin verdi. Karar Huawei ürünleri kullanan şirketlerin planlama yapabilmesini amaçlıyor.

ABD borsaları bu kararın ardından dün Huawei'ye çip satan ABD'li teknoloji şirketlerinin öncülüğünde yükselişle kapandı.

        

(Aşağıdaki veriler TSİ 0746 itibariyledir. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)

glob-1

DÖVİZ

Dolar ABD'nin Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei'ye getirdiği sınırlamaları bir süreliğine gevşetmesinin ardından yükselen ABD Hazine tahvil getirilerinden destek bularak

 üç buçuk haftanın zirvesi seviyelerde destek buldu ve yatay seyretti.

ABD'nin Huawei'ye getirdiği sınırlamaları gevşetmesi, ABD-Çin ticaret geriliminin tekrar tırmanmasından kaygılanan piyasalarda rahatlama yaratmış olsa da analistler iki ülke arasındaki ticaret gerilimi son bulmadıkça risk iştahının kırılgan olacağını ifade etti.

Dolar endeksi dün 98.134'teki üç buçuk haftanın zirvesini test ettikten sonra bu sabah 98.031 ile dünkü kapanış ile aynı seviyede seyretti.

glob-2