SON DAKİKA
Borsa Çarşamba 07 Nisan 2021 08:43

GLOBAL BORSALAR ZİRVEDE

Asya borsaları küresel ekonomik toparlanma ve aşılananların sayısındaki artışla üç haftanın zirvesine çıkarken, yatırımcılar toparlanmaya yönelik yeni ipuçları için önümüzdeki bilanço dönemini bekliyorlar. Dolar ise iki haftanın dip seviyesine geriledi.

Global borsalar zirvede

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.3 artışla art arda ikinci günde kazanım kaydetti. Endeks en son 18 Mart'ta gördüğü seviye olan 697.01'e kadar yükseldi. 

Japonya'nın Nikkei endeksi hafif yükselirken, Avustralya borsası %0.6 ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi %0.5 yükseldi. Ancak Çin borsaları zayıf seyir izledi. Çin'in CSI300 endeksi geçen haftaki güçlü yükselişin ardından bugün %1 geriledi.

Refinitiv verilerine göre, S&P 500 endeksinde şirketlerin karının önümüzdeki bilanço dönemindeki bir önceki yıla göre %24.2 yükselmesi beklenirken, yatırımcılar son dönemde beklentilerin üzerinde açıklanan ekonomik verileri doğrulayıp doğrulamadığını görmek için şirketlerin bilançolarını yakından izleyecekler.

    

(Aşağıdaki veriler TSİ 0809 itibarıyladır. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)

Screenshot 2021-04-07 at 08.46.07

Tahvil piyasası

Screenshot 2021-04-07 at 08.47.52

ABONE OL