Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.05
%0.13 0.04
Sterlin £
42.89
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
4242.6
%1.01 41.99
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Savunma Pazar 14 Temmuz 2024 12:53

GİRSAN, MC P35 MODELİ İLE YILIN SİLAHI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Girsan'ın Türkiye'de "Yavuz 14" olarak bilinen MC P35 modeli, Ulusal Tüfek Birliği (NRA) tarafından "yılın silahı" ödülüne layık görüldü.

Girsan, MC P35 modeli ile yılın silahı ödülünü aldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre ,NRA'nın MC P35'i "yılın silahı" olarak duyurulan onurlandırma kararı, ABD'nin Dallas kentinde düzenlenen NRA Yıllık Toplantısı'nda düzenlenen ödül töreniyle verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Girsan Üst Yöneticisi (CEO) Veysel Cürgül, "MC P35" modelleri için NRA'dan "Yılın Silahı" ödülünü almaktan büyük onur duyduklarını belirtti. Türkiye'yi küresel sahnede temsil etmenin ve NRA'dan bu ödülü alan ilk Türk şirketi olarak bir kilometre taşı oluşturmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Cürgül, "Bu başarı bizi, dünya çapında ateşli silah kullanıcılarının gelişen ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi çözümler sunmaya ve sunmaya devam etme konusunda motive ediyor." ifadelerini kullandı. 

Giresun'da 10 milyon dolarlık yatırım 

Verilen bilgiye göre, "Yavuz Firearms ", yurt dışında Girsan adıyla ürünlerini 55 ülkeye ihraç ediyor ve birçok ülkenin silahlı kuvvetlerinin resmi tedarikçisi konumunda bulunuyor. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin de resmi tedarikçisi olan "Yavuz Firearms ", "Yavuz" tabancalarını modern bir anlayışla yeniden Türk kullanıcılara kazandırıyor. Giresun'da 10 milyon dolarlık yatırımla yeni bir üretim üssü kuran "Yavuz Firearms", üretim kapasitesini artırarak, AR-GE faaliyetlerine hız verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve kolluk kuvvetlerinin bünyesinde uzun yıllar boyunca yüksek atış performansı sunan "Yavuz" silahlarını en yeni teknolojiler ile donatarak modernize eden "Yavuz Firearms", 30 yılı aşan silah üreticiliği tecrübesi ile yeniden sektörün lideri olma yolunda ilerliyor. 1994'ten beri yerli ve milli tabanca üretimi yapan şirketin ürün yelpazesinde Yavuz-16 , Yavuz- 1911, Yavuz-14, Yavuz-9 gibi ikonik tabanca modellerinin yanı sıra MC-312 gibi av tüfekleri de bulunuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR