Dolar $
33.9
%0.06 0.02
Euro €
37.73
%0.05 0.01
Sterlin £
44.14
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
4499.48
%-0.05 -2.19
SON DAKİKA
GÜNCEL Çarşamba 21 Ağustos 2024 09:06

GIDALARIN GÜVENLİĞİNE CK İMZASI

Gıda üretimi yapan endüstriyel tesislerde kullanılan kablo taşıma sistemleri, gerek hijyen şartlarının sağlanması gerekse yangın güvenliği açısından kritik önem taşıyor.

Gıdaların güvenliğine CK imzası

İzmir Kemalpaşa’daki tesislerinde 40 yıla yaklaşan üretim tecrübesine sahip olan Ceylan Kalıp’ın bu alandaki girişimi olan CK Kablo Taşıma Sistemleri, Türk gıda üreticilerinin bu alanda uluslararası standartlarda üretim yapabilmesi için yenilikçi çözümler sunuyor.

Şirketin üretim süreçleri hakkında bilgi veren CK Kablo Taşıma Sistemleri Genel Müdürü Ceyhan Ceylan, süt işleme tesisleri başta olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde gıda üretimi yapan işletmelerin kapalı kablo taşıma sistemlerini hızla terk ettiğini belirterek, Türkiye’deki üreticilerin de bu duruma uyum sağladığını belirtti. 

40 YILLIK ÜRETİM TECRÜBESİ

Alüminyum ve paslanmaz çelikten imal edilen taşıma sistemlerinin düzgün yüzeyleri ve kolay temizlenebilir yapılarıyla hijyen standartlarını en üst düzeyde sağladığını kaydeden Ceylan, bu sistemlerin yangın ve arıza riskini de asgari ölçüye indirdiğini vurguladı. 

Ceylan Kalıp’ın uzun yıllara dayanan üretim tecrübesiyle İzmir Kemalpaşa OSB’deki tesislerinde bu alana yatırım yaptığını kaydeden Ceyhan Ceylan, “Amacımız ülkemizdeki üreticiler başta olmak üzere, gıda hijyeni ve güvenliğine önem veren firmalarımızın güvenilir çözüm ortağı olmak. Bu yönde ihracata da yönelerek, marka ve üretim gücümüzü Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında gösteriyoruz.” dedi.

Gıda sektöründe kullanılan açık kablo taşıma sistemlerinin, tesis içindeki enerji kablolamasını düzenli bir şekilde yöneterek işletme verimliliğine önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Ceylan, şu değerlendirmeyi yaptı:

HİJYEN VE YANGINA KARŞI DAYANIKLILIK

“Bu sistemlerin hijyenin yanı sıra yangına dayanıklı olması ve yangın durumunda hızlı müdahale edilebilmesi kritik önem taşıyor. Ayrıca açık kablo taşıma sistemlerinin kolay erişilebilir olması, temizlik ve bakım işlemlerinin etkin bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. CK Kablo Taşıma Sistemleri olarak gıda sektörü özelinde başta süt işleme, şişeleme, paketleme, mayalama tesisleri ile konveyör sistemleri kullanan endüstriyel yapılara özel üretimler gerçekleştiriyoruz.”