SON DAKİKA
GÜNCEL Çarşamba 09 Ekim 2024 02:34

"GIDA GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTIRMAYA KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

arım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla açıklanan 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem'e; gıda sanayicileri olarak tam destek sunacaklarını ifade eden Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem'i TGDF olarak çok kıymetli buluyoruz. Çünkü, gıda güvenilirliği toplum sağlığının korunması ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için çok önemli bir noktada. 'Kaliteli ürün, güvenilir gıdanın temelidir' prensibiyle hareket eden gıda sanayicileri olarak bizler de yeni dönemde gıda güvenilirliğini artırmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

"Gıda güvenilirliğini  artırmaya katkı sağlayacağız"

‘Güvenilir Gıdada Yeni Dönem’, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla tanıtıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman da hazır bulundu. Son 1 yılda güvenilir gıdayla ilgili yapılan yenilikleri ‘Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi’ aracılığıyla tanıtacaklarını ifade eden İbrahim Yumaklı; gıdada bilgi kirliliği, QR kod, taklit ve tağşiş konularına dikkat çekti. Bakanlık olarak gıda güvenilirliğinin sağlanması için Türkiye'nin yasal mevzuatlarının yanı sıra uluslararası kuruluşlarla koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Yumaklı, “Bir gıdanın, sofralarımıza sağlıklı ve güvenilir olarak ulaşması için öncelikle bitki sağlığını, hayvan sağlığını ve yem güvenilirliğini sağlamamız gerekiyor. Sağlıklı bitki ve hayvan, sağlıklı gıdanın temel şartıdır.” diye konuştu. Çiftlikten çatala tüm gıda zincirinde gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketici menfaatlerini en üst düzeyde korumak amacıyla çalıştıklarının altını çizen Bakan Yumaklı, tüm çalışmaları ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve tüketici temsilcileriyle iş birliği halinde yaptıklarını kaydetti.

‘KALİTELİ ÜRÜN GÜVENİLİR GIDANIN TEMELİDİR’

Gıda güvenilirliğinin toplum sağlığının korunması ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için çok önemli olduğunu kaydeden TGDF Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Güvenilir Gıdada Yeni Dönem’i, TGDF olarak çok kıymetli bulduklarına dikkat çekti. Türk gıda sanayicileri olarak sorumluluklarının farkında olduklarını dile getiren Şarman, “Gıda güvenilirliği konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Etkin denetim mekanizmalarının oluşturulması, iyi tarım uygulamalarının teşvik edilmesi, gıdada bilgi kirliliği ile mücadele edilmesi ve tedarik zincirinin her aşamasında şeffaflığın sağlanması hem sektörümüz hem de tüketiciler için büyük önem taşıyor. Gıda sanayicileri olarak bizler de ‘kaliteli ürün, güvenilir gıdanın temelidir’ prensibiyle hareket ediyoruz. Yeni dönemde de üretimden tüketme kadar olan süreçte üyelerimizle birlikte ulusal ve uluslararası standartlara uygun üretim yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, yenilikçi teknolojiler ve iyi uygulamalarla gıda güvenilirliğini artırmaya katkı sağlayacağız.” dedi.