Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Kültür - Sanat - Magazin Cuma 05 Temmuz 2024 11:29

GERÇEK DÜNYA ANİMASYONLA BULUŞUYOR

Türkiye'nin ilk satranç konulu reel-animasyon filmi 'Şam'piyonlar'-Satrancın Gizemli Taşları'nın çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Gerçek dünya animasyonla buluşuyor

Murat Yıldırım, Büşra Pekin, Erdal Özyağcılar ve Ezo Sunal gibi başarılı isimlerin rol aldığı filmin oyuncuları geçtiğimiz gün sette basın mensuplarıyla bir araya geldi. Filmin başrolünü paylaşan Murat Yıldırım ve Büşra Pekin, "Yıllardır arkadaşız ama ilk kez birlikte rol alacağız." dedi. 


SADECE ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL!


Film hakkında görüşleri sorulan oyunculardan Erdal Özyağcılar, "Senaryoyu okuduğum zaman çok şaşırdım çünkü hem gerçek bir dünya hem de anime bir dünya var. Umarım film beğenilir ve bundan sonra da buna benzerleri çekilir" dedi. Büşra Pekin, "Satranç karakterlerinin animasyona nasıl dönüşeceğini gördükten sonra çok mutlu oldum. Bir çocuk filmi olduğunu söylüyoruz ama aslında herkese hitap ediyor." diye cevap verdi. 


"SATRANÇLA İLGİLİ İLK REEL-ANİMASYON FİLMİ"


Murat Yıldırım, "Dünyada satrançla ilgili çekilen ilk reel-animasyon filmi. Senaryonun ilk 10 sayfasını okuduğunuz zaman zaten iyi bir ekibin ve güzel bir ortamın olacağını anlıyorsunuz. Bu işi birbirimizle konuşmadan kabul ettik çünkü ortak noktamız senaryoydu. Güzel bir iş çıkacağına eminim." dedi. Ezo Sunal ise "Sete her gün koşarak geliyorum. Benim için müthiş bir deneyim oluyor. Büyük küçük herkesin bu filmden çok keyif alacağını düşünüyorum" dedi.


Gerçek dünyayla animasyon dünyasının sınırsız hayal gücünü bir araya getiren film yaz tatilinde ailesiyle dedesinin yanına giden Efe'nin satrançla tanışmasını konu alıyor. Murat Yıldırım ve Büşra Pekin'in başrolünü paylaştığı filmde Erdal Özyağcılar ve Ezo Sunal'ın yanı sıra çocuk oyuncular Mert Ege Ak, Ebrar Alya Demirbilek, Nehir Nazlı Yağcı ve Ayaz Gülşen'de yer alıyor. 

Yapımcılığını Polat Yağcı’nın üstlendiği, Poll Films imzalı filmin yönetmen koltuğunda ise Mustafa Kotan oturuyor. Şam’piyonlar’-Satrancın Gizemli Taşları filminin 10 Ocak 2025'te vizyonda olması planlanıyor.

ABONE OL