SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Cuma 19 Mart 2021 02:11

GERÇEK BİR "TÜRK MUTFAĞI" DENEYİMİ

Bu konu; lezzet aşkı ile kendini ocağın başında bulan bir girişimcinin başarı ve yükseliş hikayesidir.

Gerçek bir "Türk Mutfağı" deneyimi

Lezzethan Metin Dinçer nam-ı diğer Metin usta,  temelinde lezzet olan Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde doğmuş. 20 yıl önce radikal bir karar ile ufaktan başladığı esnaf lokantacılığını, bugün çok geliştirmiş. 

Her zaman inovatif çalışmalar ile menüsünü, kendi yöntemiyle ve ürünlerle geliştirmiş.  Pandemi öncesi 6/24 saat hizmet veren, çorbaları ile şifa dağıtan üretiminde daima en kaliteli ürünleri kullanan lokanta olarak tanınmış. İstanbul'un her yerinden, yurt içinden ve dışından Seçkin misafirlerin ağırlandığı bir mekan yaratmış. Yanında, mesleği öğrettiği Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölüm mezunu, oğlu Burak Dinçer ile birlikte yönettiği lokanta, ünlü lezzet yazarlarının uğrak mekanı haline gelmiş. 

Mekanı, merkezi Paris'teki WACS Dünya Aşçılar Konfederasyonu Başkanı Thomas Andreas Gugler de ziyaret etmiş. 

Metin Usta'nın Burak Kuru Fasulye Lokantası'nda, hemen hemen tüm yemekler ve tatlılar fırında pişirilir.

Peki, burada neler yenir?

Gerdan, ilik, kemik, paça ve işkembe çorbaları ile kuru fasulye ve tereyağlı pilav daima vardır.

Kuru fasulye, o bir efsane,  hem yumuşak, hem diri, hem de fırında ve güveçte pişmiş, lezzeti mükemmel.

Bir de dana tandırı, dana kaburga, kuzu kaburgası var ki, Metin ustayı tebrik etmek lazım, tezgahta ve tabakta istifini bozmuyor, ağızda dağılıp gidiyor. 

Diğerleri ne mi? dediniz. Hemen, yemeklerin günlerine göre sayalım:

Pazartesi; Kuzu Tandır, Haşlama. Salı; Güveç, Fırın Kebabı. Çarşamba; Fırın Kavurma, Kaburga. Perşembe; Kaburga, Orman Kebabı. Cuma; Kapama, Kavurma. Cumartesi Tas Kebabı var.

Tatlılarına gelince:  Baklava, Antep işi kaliteli ve taze.

Mevsiminde, fırında pişmiş kabak tatlısı, manda kaymağı ile deneyin. 

Fırın Sütlaç, efsanelerin efsanesi diyebiliriz. Sütü özel, mandıradan geliyor.

Pişerken içine, manda süt kaymağı, pirinç, bal, damla sakızı katılıyor ve fırına atılıyor. Muhteşem bir lezzet doğuyor. 

Lokantanın, yoğurdu, ekmeği hep özel yapım.

İşini aşkla, sevgi ile bütünleştiren

Metin usta: "Misafirlerimizin yüzündeki tebessüm en büyük sermayemizdir" diyor ve lezzet severleri bekliyor.