GENTAŞ KİMYA, HALKA ARZ İLE GLOBAL HEDEFLERİNİ BÜYÜTÜYOR
Türkiye kimya sektörünün öncü şirketlerinden Gentaş Kimya, yenilikçi ürünleriyle uluslararası pazarlarda güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şirket, bu yıl hayata geçirmeyi planladığı halka arzdan elde edeceği kaynak ile de küresel rekabet gücünü daha da artırmayı hedefliyor.
Gentaş Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Macit Aydın, şirketin yeni ürün stratejileri ve stratejik vizyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Macit Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Gentaş Kimya olarak katma değeri yüksek ürünler üretmek ve global pazarlarda daha geniş bir ihracat ağına ulaşmak temel önceliklerimiz arasında. 2024 yılında tüm deneme ve test süreçlerini başarıyla tamamladığımız ve bu yıl seri üretimine başlayacağımız Novalak ürünümüz; geleneksel sıvı reçineye kıyasla üstün raf ömrü ve lojistik avantajlarıyla ihracat imkanlarımızı önemli ölçüde genişletecek. Bu sayede, geçmişte daha çok yakın coğrafyalara ihraç edilebilen sıvı reçine ürünlerimizi, daha uzak bölgelere ihraç edebilir hale geliyoruz. Novalak ile 2030 yılı itibarıyla dünya fenol reçine ticaret hacminden yaklaşık %1 ilave pazar payı elde etmeyi planlıyoruz.”
"Daha Geniş Bir İhracat Ağının Temelleri Atılıyor"
Novalak ürününün yanı sıra Gentaş Kimya, akrilik levha ürünleriyle de ABD başta olmak üzere, Çin’e bağımlılığı azaltmak isteyen büyük pazarlara odaklanıyor. ABD’nin Çin’e uyguladığı ek vergiler ve tedarik zincirini çeşitlendirme politikaları doğrultusunda Türkiye’nin bu alandaki stratejik konumunu avantaja dönüştüren şirket, 2030 yılı itibarıyla dünya akrilik levha pazarından %1 ile %2 arasında bir pay kapmayı hedefliyor.
Global Bir Marka Olma Yolunda
Macit Aydın, “Hedefimiz, global pazarlarda rekabet gücü daha yüksek ürünler geliştirerek ihracatımızın toplam satışlar içindeki payını %20’lerden çok daha yukarılara çıkarmak. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak ve Gentaş Kimya’yı uluslararası arenada bir marka haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye ekledi.
Sürdürülebilir ve Yenilikçi Üretim
Çevreye duyarlı bir üretim anlayışını benimsediklerini vurgulayan Macit Aydın, “Sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde enerji kaynaklarını daha verimli kullanmayı ve karbon ayak izimizi azaltmayı önceliklendiriyoruz. Tamamlanan Çatı GES projemiz ve önümüzdeki dönemde devreye alınması planlanan 2,3 MW kapasiteli buhar türbini yatırımımız ile enerji ihtiyacımızın önemli bir kısmını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağız. Bu projelerle hem kaynaklarımızı verimli kullanıyor hem de maliyet avantajı elde ediyoruz.” dedi.
Halka Arz Planları ile Güçlü Hedeflere Doğru
Gentaş Kimya’nın gelecekteki stratejik hedeflerine ulaşmak için halka arz planladığını da belirten Macit Aydın, bu adımın şirketin uluslararası pazarlardaki konumunu daha da güçlendireceğini ifade etti. Aydın, “Halka arz, global rekabet gücümüzü artırmak ve büyüme planlarımızı hayata geçirmek için kritik bir hamle olacak. Sermaye piyasalarından sağlanacak destekle; satış ve pazarlama faaliyetlerimizi genişleterek yeni pazarlara ulaşmayı, inovasyona dayalı projelerimizi hızlandırmayı, çevresel sürdürülebilirlik ilkelerimizi daha güçlü bir şekilde hayata geçirmeyi ve şirketimizin uzun vadeli kurumsal devamlılığını sağlam temellere oturtmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Borsa İstanbul’da işlem gören ortağımız Gentaş Dekoratif’in bu alandaki deneyimi bizim için değerli bir rehber olacak. Bu birikim ve tecrübe, hem yatırımcılarımızla kuracağımız güven ilişkisini pekiştirecek hem de şirketimizin sürdürülebilir büyüme yolculuğunu destekleyecektir.” ifadelerini kullandı.